Šport > Moto športi
34 ogledov

Schumacher: "Razlika je previsoka"

Michael Schumacher je bil sicer četrti, a se je več branil kot napadal. (Foto: E Žurnal24 main
Po peti dirki sezone odmeva premoč Red Bulla. McLaren, Ferrari, predvsem pa Mercedes morajo hitro nekaj storiti. "Razlika do najboljših je previsoka, da bi bili zadovoljni," je dejal četrti Michael Schumacher.
Vemo, da se moramo izboljšati, še posebej za kvalifikacije.
Fernando Alonso

Na peti dirki sezone smo dobili četrtega zmagovalca. Z vodstvom od starta do cilja je to postal Mark Webber (Red Bull). Pred 130 tisoč domačimi gledalci je bil Fernando Alonso (Ferrari) drugi, Sebastian Vettel (Red Bull) pa kljub okvari zavor tretji. Večji del dirke drugouvrščenemu Lewisu Hamiltonu (McLaren) je v predzadnjem krogu počila pnevmatika. "Mark je bil v svoji ligi." To so besede Vettla, ki povedo vse o premoči Avstralca. "Sezona je še dolga, a ta rezultat je velika spodbuda za naprej. Vemo, da imamo zelo konkurenčen dirkalnik, a Ferrari, McLaren in Mercedes imajo dobre dirkače, ki se ne bodo kar tako predali," je po zmagi pripovedoval Webber, ki je v seštevku zdaj četrti in ima 17 točk zaostanka za še naprej vodilnim Jensonom Buttnom (McLaren).

VN %C5%A0panije Barcelona 2010 dirka Mark Webber tribune dirkali%C5%A1%C4%8De | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Red Bull je res najhitrejši, a težave se nadaljujejo. "Morali jih bomo odpraviti, saj imamo za zdaj le 50-odstotne možnosti za dirko brez težav," izpostavlja Vettel, ki je na koncu iztržil več kot Hamilton, kateremu se smola kar ne konča. "Imel sem dobro dirko, nato pa tako razočaranje. Drugo mesto bi bilo za skupni seštevek odlično, a dogajajo se tudi take stvari in pred nami je še veliko dirk." V seštevku je sedmi, a za vodilnim le 21 točk. Sezona je še povsem odprta. Tega se zaveda tudi Alonso, ki pa je takoj spodbudil moštvo, da mora izboljšati dirkalnik, saj je bil poskočni konjič občutno počasnejši od Red Bulla in McLarna. "Vemo, da se moramo izboljšati, še posebej za kvalifikacije. Vemo, da bomo včasih tretji, včasih peti, a upam, da čim prej tudi prvi."

Upam, da bodo karakteristike Monaka pripomogle, da bomo tam bližje.
Michael Schumacher

Pri Mercedesu se je na španski dirki obrnilo razmerje moči. Z novim dirkalnikom je Michael Schumacher hitrejši od Nica Rosberga. Čeprav je Schumi s četrtim mestom dosegel najboljši rezultat sezone, ni bil zadovoljen: "Lahko sem zadovoljen, da sem zadržal četrto mesto, a ne morem biti vesel, da sem se lahko le branil in nič napadal. Da bi bili pri vrhu, lahko le upamo, da bodo imeli drugi težave z vzdržljivostjo. Razlika do najboljših je namreč previsoka, da bi bili zadovoljni. Upam, da bodo karakteristike Monaka pripomogle, da bomo tam bližje." Na ulicah Monte Carla se sezona nadaljuje že ta teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.