Šport > Moto športi
14 ogledov

Schumacher se je za las izognil kazni

schumacher vn evrope valencia EPA
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher je na nedeljski dirki v Valencii vknjižil prve stopničke po vrnitvi v karavano formule ena. Čeprav je Nemec v zadnjem krogu nepravilno uporabljal sistem DRS, pa so se pri Fii odločili, da ga ne bodo kaznovali.

Michael Schumacher je lahko obdržal tretje mesto, ki si ga je prigaral na dirki VN Evrope v Španiji, saj je bila proti njemu vložena pritožba. Statistično najuspešnejši dirkač vseh časov je v zadnjem krogu, ko so bile zaradi nesreče med Lewisom Hamiltonom in Pastorjem Maldonadom dvignjene rumene zastave, uporabljal sistem DRS. Komisarji so zahtevek preučili in prišli do spoznanja, da je Schumacher hitrost svojega dirkalnika upočasnil v skladu s pravili, zato se za pribitek kazni niso odločili.

''Komisarji so preučili prijavo, da naj bi dirkač s številko sedem v območju rumene zastave uporabljal sistem DRS. Po pregledu telemetrije in videodokazov ter pričevanju dirkača in predstavnikov ekipe smo prišli do spoznanja, da je dirkač ob prisotnosti rumene zastave hitrost zmanjšal zadovoljivo,'' so v izjavi zapisali komisarji. Prav tako so dodali, da se Schumacherjev primer močno razlikuje od primera Felipeja Masse in Sebastiana Vettla, ki sta bila zaradi vožnje s sistemom RDS med dvignjenimi rumenimi zastavami kaznovana pred mesecem dni v Barceloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.