Šport > Moto športi
35 ogledov

Schumacher tehta samo še 45 kg

Michael Schumacher Reuters
Najuspešnejši dirkač vseh časov Michael Schumacher naj bi po poročanju nekaterih svetovnih medijev tehtal samo še 45 kilogramov.

Angleški Daily Express je v javnost lansiral najnovejše informacije o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja, ki se je decembra 2013 hudo poškodoval ob padcu med smučanjem v francoskih Alpah.

sabine kehm | Avtor: EPA EPA
Schumacherjev ožji krog vse od nesreče skrbno skriva podatke o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka. Po neuradnih informacijah je Nemec paraliziran in ne more govoriti, predstavnica Sabine Kehm pa je v zadnjih izjavah potrdila, da se zdravstveno stanje počasi, a zanesljivo izboljšuje.

Po poročanju angleških medijev Schumacher še vedno ne more govoriti, zaradi pomanjkanja gibanja pa je izgubil že 40 odstotkov svoje prejšnje teže. Nekdanji dirkač Ferrarija, ki v višino meri 174 centimetrov, naj bi tehtal samo še 45 kilogramov.

Nemca so po usodni nesreči decembra 2013 prepeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer je prestal več operacij in se pol leta kasneje preselil v rehabilitacijsko kliniko v Lozani, ki se nahaja v neposredni bližini njegovega doma. Tam je preživel tri mesece, nato pa se je vrnil domov, kjer zanj skrbi posebna skupina zdravnikov in negovalcev. Žena Corinna za njegovo oskrbo mesečno odšteje več kot 150.000 dolarjev.

Komentarjev 6
  • kapibara 07:11 26.september 2015.

    Isto, kar bo sčasoma tudi žena...

  • wingspan15 13:19 24.september 2015.

    Sicer ne moreš vedeti, dokler nisi v koži svojcev, vendar sem mnenja, da bi mu morali dovoliti dostojno oditi, dokler je to še možno seveda. Vse ostalo je precej sebično.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:51 24.september 2015.

    Samo kako je možno da ga hranijo z manj energije kot jo porabi? MIslim..če to z 45 kg drži.