Šport > Moto športi
15 ogledov

Schumacher: ''Vozimo se kot po jajcih''

Michael Schumacher VN Južne Koreje Reuters
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher je ponovno izrazil nezadovoljstvo nad Pirellijevimi pnevmatikami. Nemec se je pritoževal, da dirkači ne morejo voziti na robu svojih zmožnosti, ker morajo preveč varčevati s pnevmatikami.

Schumacher je za zdaj eden redkih dirkačev, ki se aktivno pritožujejo nad kvaliteto pnevmatik, vendar statistično najuspešnejši dirkač vseh časov vztraja, da situacija ni zadovoljiva.

''Mislim, da igrajo preveliko vlogo, ker so preveč posebne in iz nas ter dirkalnikov ne povlečejo maksimuma,'' je povedal Schumacher. ''Vozimo se kot po surovih jajcih, ker nočemo preveč obremeniti gum,'' je dodal Nemec, ki po vrnitvi v karavano na svoje prve stopničke še čaka.

Pri Pirelliju medtem še vedno zatrjujejo, da so izdelali takšne pnevmatike, kot so ekipe želele. Večja obraba naj bi tudi začinila dogajanje za gledalce. Kljub kritikam na račun pnevmatik pa je Schumacher zadovoljen z napredkom, ki ga je v zadnjem času zabeležila ekipa. Mercedes je po zaslugi Nica Rosberga na Kitajskem celo vknjižil prvo zmago v zgodovini samostojnega moštva. 

''Na srečo imamo že eno zmago. Sam sem imel nekaj nesreče na tisti dirki, ker bi drugače morda zasedli celo prvo in drugo mesto. To je dokaz, da smo v primerjavi z lanskim letom naredili velik korak naprej,'' je povedal zmagovalec 91 dirk v karavani formule ena. Michael je prepričan, da bodo dobro formo v letošnji sezoni še stopnjevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.