Šport > Moto športi
15 ogledov

Schumacherju bo samo še težje

Na prvih dveh dirkah je bil Schumacher kljub slabim rezultatom še dobro razpolož Žurnal24 main
Porota bo zasedala v Barceloni in Monte Carlu in sodbo o vrnitvi Michaela Schumacherja v formulo 1 z Mercedesom podala čez 10 dni. "Samo še težje mu bo," trdi njegov šef iz začetka 90. Flavio Briatore.
Schumacher se je soočil z zelo močnimi tekmeci, saj v formuli 1 še nikoli ni bilo toliko tako dobrih dirkačev kot letos. Tu so Hamilton, Alonso, Vettel, Rosberg ...
Flavio Briatore

Sedemkratni prvak in zmagovalec 91 dirk se je vrnil po treh letih premora. Po štirih dirkah je s svojim Mercedesom v seštevku z desetimi točkami deseti (50 za vodilnim Jensonom Buttnom). Ja, triletni premor in manj konkurenčen dirkalnik sta tehtna izgovora, a to, da ga je moštveni kolega Nico Rosberg premagal na vseh kvalifikacijah in dirkah ter ima 40 točk več, živi legendi formule 1 ne more biti v ponos. Še več: zgolj 10. mesto na deževni VN Kitajske (v razmerah, v katerih je bil nekdaj nepremagljiv) in lekcija golobradega Jaimeja Alguersuarija (Toro Rosso) na VN Avstralije je nekaj, česar si za ohranitev dobrega imena ne bi smel privoščiti. Predvsem nemška in italijanska javnost ter tamkajšnji mediji mu zato z ostrimi kritikami sodijo že od prve dirke. A pravi preizkušnji sledita ta in naslednji konec tedna, ko Schumacher na VN Španije in VN Monaka prihaja z občutno izboljšanim dirkalnikom. "Vseeno ne gre pričakovati, da bom zato kar takoj v igri za zmage," ostaja previden 41-letni Nemec, ki je v Barceloni zmagal že šestkrat (štirikrat zapored med letoma 2001 in 2004), v Monaku pa petkrat.

Ljudje že govorijo, da je za letos odpisan, in najbrž je res.
Stirling Moss

"Ljudje že govorijo, da je za letos odpisan, in najbrž je res," meni 80-letni nekdanji dirkač Stirling Moss, ki dobro okreva po padcu v jašek dvigala. "Po Monaku bomo videli, kakšna je njegova prava forma. Menim, da bo v Barceloni in Monaku bolj domač s stezo kot na uvodnih dirkah. Monako je posebna steza, kjer Michael eksplodira. Če mu letos ne uspe, bo to dokaz, da se ni spoprijateljil z letošnjim dirkalnikom," mnenje podaja Mark Webber (Red Bull). Trikratni prvak Jackie Stewart v Schumacherja mnogo bolj zaupa: "Videli boste zmagovati Sebastiana Vettla in Webbra, a tudi Schumacherja, ki potrebuje le dirkalnik, ki bi mu ustrezal. Mislim, da letos sicer ne bo postal prvak, a verjamem, da bo nekajkrat na stopničkah in bo dosegel tudi kakšno zmago." Manj upanja ima Michaelov šef iz obdobja dirkanja pri Benettonu, Flavio Briatore. "Samo še vse težje mu bo. Ne vem, kako se sploh lahko pobere. Mislim, da je konkurenca premočna. Odločitev o vrnitvi je sprejel, ne da bi pomislil, kako se je v štirih letih v formuli 1 vse spremenilo. Po toliko letih se v ta šport ne moreš vrnitvi enako konkurenčen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.