Šport > Moto športi
13 ogledov

Schumacherju je žal

null
1/19
Žurnal24 main
Nekdanji sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Michael Schumacher je dan po incidentu z Rubensom Barrichellom priznal svojo napako in se opravičil nekdanjemu moštvenemu kolegu.
Nekdanja sovoznika pri Ferrariju, kjer je bil Barrichello v letih največjih Schumacherjevih uspehov trdno v vlogi številke dve v ekipi, sta se na nedeljski dirki znašla v povsem drugačnem položaju. Povratnik v formulo 1 Schumacher, ki s tovarniško ekipo Mercedesa v tej sezoni nikakor ne najde poti iz krize, se je z Williamsovim voznikom Barrichellom boril le za deseto mesto. A pri tem je Brazilca, ki ga je skušal prehiteti po notranji strani, potisnil skorajda do zaščitnega zidu, ki deli stezo in bokse.
Opravičujem se. Nikogar nisem nameraval ogrožati.
Michael Schumacher
Po dirki je bil Barrichello upravičeno jezen in je stresal obtožbe o nevarnem in arogantnem obnašanju Nemca. Tega je krovna avtomobilska organizacija FIA sicer kaznovala z desetimi mesti slabšim startnim položajem od doseženega na naslednji dirki zaradi nevarne vožnje, a Schumacher v manevru ni videl nič posebnega.

Dan po dirki, ko so se stvari nekoliko umirile, je Schumi le priznal, da je nekoliko pretiraval. "Opravičujem se. Včeraj smo bili še vsi napeti in pregreti. Ko sem si še enkrat ogledal posnetek, sem ugotovil, da so imeli v vodstvu dirke prav. Moj manever je bil pretiran. Toda želel sem le ubraniti mesto, pri tem pa nisem nameraval nikogar ogrožati," je danes dejal 41-letni voznik Mercedesa.

Še včeraj je Schumacher takoj po dirki zagotavljal, da v svojem manevru ni storil nič narobe, kar je razžalostilo Rubensa Barrichella. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.