Šport > Moto športi
40 ogledov

"Schumi bo kmalu na stopničkah"

Mansell in Herbert ne zaupata več v Schumacherja, Stewart in Brawn pa! (Foto: EP Žurnal24 main
"Kmalu bo na zmagovalnem odru," je nekdanjega prvaka Michaela Schumacherja podprl legendarni Jackie Stewart. Tudi Schumijev šef Ross Brawn je takšnega mnenja. "Še zmeraj je zelo hiter."

42-letni Schumacher je v Barceloni zmagal šestkrat, med letoma 2001 in 2004 pa štirikrat zapored. Zmagovalec 91 dirk in sedemkratni prvak pa po vrnitvi v formulo 1 še ni stal na stopničkah.

"V dirkanju ta hip prav nič ne uživam." To so bile besede Michaela Schumacherja (Mercedes) po novem razočaranju, 12. mestu na VN Turčije, ko ga je zmagovalec Sebastian Vettel (Red Bull) prehitel za cel krog. A njegov šef, Ross Brawn, je prepričan, da bo že ta konec tedna, ko sledi VN Španije, vse drugače. "Verjamem, da v zadnji dirki ni užival, in mislim, da so se njegove besede nanašale le na tisto dirko. Ko imaš takšno dirko, te boli. Mislim, da je odporen, jaz pa sem optimističen, da bo že ta vikend tam, kjer želi biti," je na odprtju novih boksov v Silverstonu razlagal Brawn, ki obljublja, da bo z več novostmi na dirkalniku Mercedes v Barceloni konkurenčnejši. No, pa saj tudi v Istanbulu ni bil slab, a tistega je vozil 19 let mlajši Nico Rosberg. Slednji je bil na dirki peti, na kvalifikacijah četrtič v sezoni hitrejši od zmagovalca 91 dirk.

Britanska stavna hiša William Hill je postavila kvoto 4/7 na to, da Michael Schumacher ne bo začel sezone 2012.

Tudi drugi povabljenci v Silverstone so govorili o Schumacherju in njegovi prihodnosti. "Veliko ljudi ima povedati kaj krepkega na račun Michaela. Ne vem točno, kaj se dogaja z njim, a res sem pričakoval, da bo letos boljši," je dejal prvak iz sezone 1992 Nigel Mansell, ki mu priporoča, naj po sezoni dokončno sklene kariere, če ne bo boljših rezultatov. Večji optimist pa je trikratni svetovni prvak Jackie Stewart, ki pričakuje, da bo Schumacher še letos spet na zmagovalnem odru. "Mislim, da ima Jackie prav," se strinja Brawn. "Če pogledate stvari, ki so mu šle narobe, gre le za malenkosti. Če bi dirkal počasi, bi bil zaskrbljen, pa nisem, saj je še zmeraj zelo hiter."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.