Šport > Moto športi
100 ogledov

''Schumi bo moral začeti z ničle''

daniel albrecht EPA
Švicarski smučar Daniel Albrecht, ki je leta 2009 grdo padel na smuku v Kitzbühlu, je delil svoje izkušnje, kako je potekalo okrevanje po hudi poškodbi glave.

Daniel Albrecht kitzbühel | Avtor: EPA EPA
''Ničesar se ne spomnim. Tri tedne sem preživel v komi. Tudi potem, ko sem se zbudil, se dva tedna ne spominjam ničesar,'' je povedal nekdaj obetavni alpski smučar, ki po vrnitvi na bele strmine ni več dosegal tako vrhunskih rezultatov.

''Pri možganskih poškodbah nikoli ne veš, kako resne so. Michael bo potreboval predvsem potrpljenje. Včasih lahko obupaš, ker se telo ne odziva več kot prej,'' je razkril Albrecht in dodal: '''Po nesreči sem začel z ničle. Počutil sem se kot otrok, ki se mora vsega naučiti znova. Nekega jutra sem se zavedel, da sem smučar, popoldne pa me je prešinilo, da vozim Audija.''

Najprej ugotoviti, koliko si star

Albrecht je opozoril, da moraš najprej ugotoviti, kdo si in koliko si star. ''Ko se zbudiš, moraš začeti od začetka. To pomeni, da ugotoviš, kdo si in koliko si star. S takšnimi vprašanji se moraš soočiti,'' je povedal Švicar, ki se ne strinja z očitki, da si je Schumacher za nesrečo kriv sam. ''Nosil je čelado in bil je dobro zaščiten. Ničesar ni tvegal. Težko je poslušati takšne očitke. Poznam ljudi, ki so se poškodovali pri padcu po stopnicah in nihče jih ni obtožil, da so prehitro hodili,'' je zaključil 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.