Šport > Moto športi
19 ogledov

Schumi: "Če je kdo problem, sem to jaz"

Michael Schumacher Žurnal24 main
Legendarni Michael Schumacher je prvič po povratku v formulo 1 priznal, da njegova nekoliko bolj sproščena miselnost morda ni tisto, kar Mercedes v tem trenutku potrebuje, in nakazal, da bi po letošnji sezoni utegnil dokončno skleniti svojo športno pot.

Veliki povratek Michaela Schumacherja v karavano formule 1 se ni iztekel po željah Nemca in njegovih navijačev, ki pa zagotovo nikoli ne bodo pozabili vsega veselja ob njegovih zmagah v času, ko je sedel za volanom Benettona in kasneje Ferarrija. Schumi v 30 dirkah v "novi karieri" niti enkrat ni stopil na stopničke in je bil svetlobna leta oddaljen od boja za sam vrh. Povrhu vsega ga je na večini dirk prehitel tudi njegov mlajši moštveni kolega Nico Rosberg. Strokovnjaki so že dalj časa namigovali, da Schumacher enostavno ni več tisti stari Schumi, zdaj pa je to očitno spoznal tudi Nemec. "K Mercedesu sem prišel s točno določeno nalogo. To ni bilo zmagovanje za vsako ceno, temveč dvigniti celotno ekipo," je Schumi dejal za italijanski Corriere della Sera in še dodal: "Če je kdo problem, sem to jaz. Dejstvo je, da sem nekoliko bolj sproščen kot nekoč in ne vem, če je moja miselnost pravilna za moštvo. Na določeni točki bomo ocenili, ali bom nadaljeval ali končal."

Schumacher je s tem nakazal, da bi se po letošnji sezoni utegnil dokončno umakniti in svoje mesto prepustiti mlajšim dirkačem. Nemčev sedež pri Mercedesu bi utegnil zasesti mladi Paul di Resta, ki že v prvi sezoni v najelitnejšem razredu moto športa s svojimi predstavami navdušuje tako navijače kot tudi strokovnjake. Najuspešnejši dirkač v zgodovini F1 ima z nemškim gigantom sicer sklenjeno pogodbo tudi za naslednjo sezono, a verjetno bo v primeru dokončnega odhoda v pokoj z vodstvom ekipe hitro našel ustrezen dogovor in jo predčasno prekinil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.