Šport > Moto športi
52 ogledov

Schumi dobil svoj ovinek v Bahrajnu: Zelo mu bo všeč

Schumacher napis Ferrari novi dirkalnik bolid Jerez testiranja EPA
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher, ki je še vedno v komi po decembrski nesreči na smučanju v Méribelu, bo na dirkališču v Bahrajnu dobil svoj ovinek.

Bahrajn in Michael Schumacher sta tesno povezana vse od prve dirke leta 2004, ki jo je dobil ravno Nemec; nekdanji član Jordana, Benettona, Ferrarija in nazadnje Mercedesa pa je sodeloval tudi pri zasnovi sodobnega dirkališča, kjer bo tudi letos dirka na sporedu pod žarometi.

Po decembrski smučarski nesreči sedemkratni prvak še vedno v komi leži v bolnišnici v Grenoblu, sporočilom podpore pa so se na svojevrsten način zdaj pridružili tudi v Manami.

"Zelo mu bo všeč"

"Vse od njegove prve dirke leta 2004 je nemudoma postal navdih za vse tiste, ki imajo v kraljestvu radi motošport, zato je za nas nekaj naravnega, da se mu poklonimo na ta način," je v nedeljski izjavi za javnost dejal predsednik dirkališča Zayed al Zayani. Schumacherjeva predstavnica za stike z javnostjo Sabine Kehm je že povedala, da potezo pozdravlja tudi družina enega od najboljših dirkačev vseh časov.

"Prepričana sem, da bo Michaelu zelo všeč in da bo zelo počaščen zaradi ideje, da se ovinek imenuje po njem," je sporočila Kehmova. Schumacherjevo ime nosi že ovinek na dirkališču v nemškem Nürburgringu. Sporočilo o preimenovanju so iz Bahrajna prenesli na zadnji dan testiranj v Manami, ko se bodo ekipe že začele pomikati proti Melbournu, kjer se bo sezona tradicionalno začela 16. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.