Šport > Moto športi
3 ogledov

Schumi dvakrat hitrejši od Nica

VN Španije 2010 Barcelona Mercedes Schumacher
1/14
Žurnal24 main
Na prvem treningu pred VN Španije sta bila najhitrejša McLarna, na drugem še sekundo boljša Red Bulla. Na obeh petkovih treningih je bil Michael Schumacher tretji in pol sekunde pred Nicom Rosbergom.
Pomembno je, da bi bila dirka v suhem. Sicer bi bila deževna dirka in dober rezultat dobra, a radi bi videli, kako konkurenčni smo pri običajnih pogojih.
Jenson Button

VN Španije bo pokazala dejansko razmerje moči, a še ne na prostih treningih, ko ekipe delajo vsaka po svojem programu. Tako kot že nekajkrat letos so dirkaški konec tedna najhitreje začele srebrne puščice. Prvi trening je s pol sekunde prednosti pred Jensonom Buttnom (McLaren) dobil Lewis Hamilton (McLaren). Le nekaj stotink za vodilnim v skupnem seštevku je bil Michael Schumacher (Mercedes) in bil tako prvič letos občutneje hitrejši od tokrat šestega Nica Rosberga (Mercedes). Slednji preizkušajo močno spremenjen dirkalnik: daljša je medosna razdalja, prerazporedili so težo, več je aerodinamičnih sprememb, najvidnejša je tista na pokrovu motorja (tako imenovani airbox je širši in niže, vrh pokrova je tako ožji – to naj bi zmanjšalo zračni upor), uporabljali bodo tudi tako imenovani f-duct.

To je pa že bolj dirkalni avto. Vsekakor smo se izboljšali.
Michael Schumacher

"Sem zelo optimističen, da bomo zelo močni; ali bo to dovolj, da ostanemo v igri za prvaka, pa bomo še videli," na dan prvih treningov razmišlja Nico Rosberg. Red Bulla sta zaostala nekaj manj sekundo za Hamiltonom, Ferrarija pa nekaj več kot sekundo. Poskočni konjič je z dirkalnika odstranil črtno kodo, pri kateri so jim očitali, da gre za prikrito oglaševanje njihovega tobačnega pokrovitelja. Sauber, v Burger Kingu so končno dobili večjega pokrovitelja, je z 10. časom Kamuija Kobajašija nakazal dvig mizerne forme.

Vremenarji za konec tedna napovedujejo pretežno oblačno vreme s posameznimi plohami, a v petek dežja ni bilo. Zares bo šlo v soboto ob 14. uri, ko so na sporedu kvalifikacije za startna mesta na nedeljski dirki (14.00). Oboje bomo s komentarjem v živo spremljali na zurnal24.si.

Prvi trening je minil zelo mirno (eksplodiral je le cosworthov motor v dirkalniku Williamsa Nica Hülkenberga) in na suhem. Mladi Nemec je bil vpleten tudi v najbolj dramatični trenutek drugega treninga. Zavrtel se je in z zlomljenih prednjim krilcem končal v zaščitnih pnevmatikah. Ob koncu treninga se je še pokadilo za ferrarijevim motorjem v dirkalniku Jaimeja Alguersuarija (Toro Rosso). Popoldne sta bila najhitrejša dirkača Red Bulla, Sebastian Vettel se je kot edini spustil pod 1:20,000. Očitno je Liz znova zelo hitra. Povratnik v formulo 1 Schumacher je bil še enkrat tretji in znova pol sekunde pred ekipnim kolegom Rosbergom. To je napoved, da se zmagovalec 91 dirk vendarle vrača v staro formo. Večjih presenečenj trening ni dal, saj so bili v prvi deseterici dirkači Red Bulla, Mercedesa, McLarna, Ferrarija ter Robert Kubica (Renault) in Adrian Sutil (Force India). To je letos deseterica najhitrejših na kvalifikacijah. Slednje v Barceloni sledijo v soboto ob 14.00.

VN Španije, Barcelona, 1. trening

1. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) 1:21:134
2. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,538
3. Michael Schumacher (Mercedes) +0,582
4. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,877
5. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,892
6. Nico Rosberg (Mercedes) +0,936
7. Robert Kubica (Renault) +1,068
8. Fernando Alonso (Ferrari) +1,124

VN Španije, Barcelona, 2. trening
1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:19,965
2. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,210
3. Michael Schumacher (Mercedes) +0,792
4. Fernando Alonso (Ferrari) +0,854
5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +1,226
6. Robert Kubica (Renault) +1,237
7. Nico Rosberg (Mercedes) +1,306
8. Felipe Massa (Ferrari) +1,337

VN Španije, Barcelona, 2. trening

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:19,965
2. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,210
3. Michael Schumacher (Mercedes) +0,792
4. Fernando Alonso (Ferrari) +0,854
5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +1,226
6. Robert Kubica (Renault) +1,237
7. Nico Rosberg (Mercedes) +1,306
8. Felipe Massa (Ferrari) +1,337

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.