Šport > Moto športi
14 ogledov

Schumi: "Lahko smo tik za Red Bullom"

Michael Schumacher
1/2
Žurnal24 main
"Red Bull je ekipa, ki jo bo težko premagati. Takoj za njimi pa bomo imeli pomembno vlogo že mi," optimistično pred prvo dirko sezone razmišlja Michael Schumacher. Manj optimizma je pri McLarnu.
Michael Schumacher je nazadnje zmagal leta 2006 na Kitajskem. Lani ni bil boljši kot četrti. Letos ima na dirkalniku številne novosti in izboljšave. Kakšne, naj vam kar sam razloži v dodanem videu.

Odštevamo zadnje ure do prvega treninga v novi sezoni formule 1. Pričakujemo, da se bosta za zmage in naslov borili ekipi Red Bulla in Ferrarija oziroma njihova prva dirkača Sebastian Vettel in Fernando Alonso. Po "velikem napredku", kot se je izrazil Michael Schumacher, pa večina strokovnjakov meni, da bo srebrna puščica tretja najmočnejša ekipa sezone 2011. Zmagovalec 91 pravzaprav razmišlja še o čem več: "Red Bull je ekipa, ki jo bo težko premagati. Takoj za njimi pa bomo imeli pomembno vlogo že mi. Mislim, da bi se lahko borili za drugo mesto. Tukaj je tudi Ferrari, tudi Renault bo dober, pa Williams, ne smemo pozabiti na McLarna." Lani si je ob vrnitvi po treh letih zastavil previsoke cilje, letos bi se zadovoljil z zmagami: "Smo pripravljeni na bitko za naslov prvaka? Ne. Lahko zmagamo na kakšni dirki? Mogoče. Bi me to zadovoljilo? Vsekakor." A kot prvo bo moral premagati ekipnega kolega Nica Rosberga, ki ga je lani pustil 70 točk za sabo.

Večkrat smo se že soočili s težavami, a se nismo nikoli predali. Delamo vse, da izboljšamo dirkalnik. Upam, da nismo daleč zadaj.
Lewis Hamilton

Manj razlogov za optimizem imajo pri McLaren Mercedesu, saj na testiranjih niso bili najhitrejši. Zdaj bodo tvegali z novim izpušnim sistemom (podobnim Red Bullovemu) in še več drugimi nepreizkušenimi deli. Lewis Hamilton, prvak iz sezone 2008, vseeno v teh dneh razmišlja velikopotezno, kaj vse bi rad dosegel v svoji karieri: "Moj limit je nebo. Želim čim več naslovov! Poglejte Sebastiena Loeba, Valentina Rossija in Michaela Schumacherja. To so legendarni dirkači te generacije in tudi jaz bi bil rad kot oni. Ne pravim, da bi rad kar osem naslovov prvaka. Sem si jih pa nekoč želel vsaj tri, da bi bil kot Ayrton Senna, ki mi je bil vedno vzor. A za začetek moram osvojiti drugi naslov. To je za zdaj zelo težka naloga in na njo se moram povsem osredotočiti." To nedeljo bo Britanec v začetku svoje pete sezone dirkal za 15. zmago. V Avstraliji je že zmagal, in sicer leta 2008, medtem ko je bil lani najhitrejši njegov ekipni kolega Jenson Button (ta je bil z Brawnom najboljši že leta 2009).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.