Šport > Moto športi
13 ogledov

Schumi: "Ni harmonije s pnevmatikami"

V Valencii je Michael Schumacher (Mercedes) končal na 15. mestu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Dirkalnik nima harmonije niti s pnevmatikami niti z dirkačema," o težavni sezoni 2010 razlaga povratnik v formulo 1 Michael Schumacher, ki z izjemo dveh četrtih mest letos ni dosegel vidnejših rezultatov.

Sredi poletnih počitnic se je oglasil Michael Schumacher in poudaril, da gre njegov Mercedes v pravo smer in mu ostaja zvest tudi v sezoni 2011. "V moštvu se počutim zelo dobro in verjamem, da se premikamo v pravo smer, da bi v sezoni 2011 spet zmagovali," je dejal sedemkratni prvak, potem ko je bil na dosedanjih 12 dirkah dvakrat četrti, vsi ostali rezultati pa so bili tako mizerni, da je v skupnem seštevku na devetem mestu. Njihovi rezultati so iz dirke v dirko slabši, kar ekipi, ki je lani osvojila oba naslova svetovnih prvakov (pod imenom Brawn), ne more biti v ponos.

Vložiti bomo morali veliko dela, da se kaj takega ne bo ponovilo naslednjo sezono.
Michael Schumacher
"Delo z inženirji in z Nicom Rosbergom mi gre zelo dobro. Dirkalnik, ki ga imamo letos, je bolj ali manj preživeli iz lanske sezone. Med letom smo ga spreminjali, razvili in prilagodili nama," razlaga nemški dirkač, ki je ostal v senci mlajšega moštvenega kolega Nica Rosberga (ta ima 94 točk, priljubljeni Schumi le 38). Kaj je torej glavna težava? "Dirkalnik nima harmonije niti s pnevmatikami niti z dirkačema. Vložiti bomo morali veliko dela, da se kaj takega ne bo ponovilo naslednjo sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.