Šport > Moto športi
23 ogledov

"Schumi ni tako zelo sproščen"

Po kvalifikacijah v Koreji se je iskrilo med Schumacherjem in Barrichellom. (Fot Žurnal24 main
Michael Schumacher skriva svoje resnične občutke ob ponesrečeni vrnitvi v formulo 1. Tako meni nekdo, ki ga pozna zelo dobro – njegov šef iz časov dirkanja pri Ferrariju, Jean Todt.

Je povsem navaden človek, je zelo ranljiv. Ni tak robot, kot se ga prikazuje.
Jean Todt
"Mislim, da ni tako zelo sproščen, kot se kaže. Je zelo ponosen fant. Zelo dobro ga moraš poznati, preden se ti bo odprl in ti zaupal svoje prave občutke," je ob robu dirke VN Koreje v Jeongamu novinarjem razlagal predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), Jean Todt. Gre za nekdanjega dolgoletnega šefa Ferrarija, kateremu je pet naslovov svetovnega prvaka pridirkal prav Michael Schumacher. "Skuša se zaščititi. Povsem ga razumem. Je povsem navaden človek, je zelo ranljiv. Ni tak robot, kot se ga prikazuje," razlaga predsednik Todt.

Tekom sezone so številni govorili o ponesrečenem povratku sedemkratnega prvaka, a nihče Schumacherja tako dobro ne pozna kot Todt. "Kot sin mi je," je pred letom dni dejal Francoz, ki dobro vodi Fio in se ne vmešava v formulo 1, kot je to počel njegov predhodnik Max Mosley. "Michael je moj dober prijatelj. Zelo ga spoštujem. Ima trdno voljo. Želel se je vrniti na dirke. Raje ga vidim v formuli 1, kot pa da bi izbral motorje. Formula 1 je bolj varna. Dobro je premislil, preden se je vrnil. A četudi si zelo talentiran, se po treh letih ni lahko vrniti. Če obtem še nimaš najboljšega dirkalnika, ti je zelo težko."

Schumacher ima še dveletno pogodbo z Mercedesom, a ni jih bilo malo, ki so dejali, da bo predčasno obupal. In kaj meni Todt? "Odločil se je vrniti. Morda se bo odločil prenehati. Ali daje vse svoje srce v dirkanje in vse svoje znanje? Odgovor je da. Dejstvo je, da je sedemkratni prvak in ima 91 zmag. Tega mu ne more nihče vzeti." Todt še meni, da bi bilo Michaelu najtežje, če bi zmagoval njegov ekipni kolega. "Zanj, za njegovo ekipo, za šport in za vse, ki ga podpirajo, si želim, da bi kmalu spet dobil zmagovalni dirkalnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.