Šport > Moto športi
12 ogledov

Schumi prepričan: "Vettel me lahko preseže"

Schumacher formula 1 VN Brazilije interlagos Marcedes slovo EPA
Napeta bitka za naslov svetovnega prvaka formule 1 se bo končala v nedeljo, ko bo na dirki v Interlagosu znano, če lahko Fernando Alonso (Ferrari) pripravil izjemen preobrat in z vrha vrže Sebastiana Vettla (Red Bull). Odhajajoči Michael Schumacher je prepričan, da bi lahko njegov rojak nekoč podrl vse rekorde.

Špancu Fernandu Alonsu so pred dirko v Braziliji ostale le še miselne igrice, ki jih bolj ali manj neuspešno igra že nekaj časa. Nič namreč ne kaže na to, da bi Sebastian Vettel lahko popustil prav na zadnji veliki nagradi.

Ferrarijev dirkač tokrat upa na dež, ki bi mu ob sedmem mestu v kvalifikacijah pomagal do tretjega naslova svetovnega prvaka, s čimer bi trojno krono osvojil z 31 leti, tako kot Michael Schumacher in Ayrton Senna, čeprav je Alonso od obeh za nekaj mesecev mlajši.

Vettel bo dirko začel na četrtem mestu, takoj za vodilnima McLarnoma Lewisom Hamiltonom in Jensonom Buttonom ter ob moštvenem kolegu Marku Webbru. Četrto mesto bi Nemcu avtomatsko prineslo naslov prvaka, medtem ko mora Alonso vsaj na stopničke, če želi imeti kakršne koli možnosti za naslov.

Alonso upa na "kaos"

"Vem, da vsaj v normalnih okoliščinah nimamo možnosti v boju za zmago," napoveduje Alonso, ki je v Braziliji osvojil oba naslova še kot dirkač Renaulta. "Upam na kaotično dirko ... Dež bi lahko bil pomemben dejavnik, čeprav je takrat bolj tvegano za vse."

Vremenska napoved res kaže na dež, morda celo nalive, tako da se na dirkališču, ki ni nikoli skoparilo z napetimi dirkami, obeta pravi spektakel. Zanimivo - Eddie Jordan, nekoč šef ekipe Jordan, zdaj pa sodelavec angleškega BBC, je napovedal, da bomo v nedeljo dobili španskega prvaka. Za Alonsa bo pesti stiskal tudi nekdanji brazilski nogometaš Ronaldo.

Če bo v Interlagosu tudi zares deževalo, bo to poleg Lewisa Hamiltona (tudi on se poslavlja od svoje ekipe) gotovo prijalo tudi Schumacherju. Nedeljska dirka bo tudi zares zadnja za sedemkratnega svetovnega prvaka in mojstra deževnih dirk, ki se je po upokojitvi vrnil z bolj ali manj neuspešnim dirkanjem za Mercedes.

"Ne vem, zakaj Vettlu ne bi moglo uspeti," je v pogovoru za Bild am Sonntag dejal o možnostih, da bi šampion Red Bulla nekoč presegel vse njegove rekorde. "Ima vse pogoje, ima talent, je inteligenten in v tem trenutku ima tudi pravo ekipo. Bil bi vesel, če bi mu uspelo, saj je moj prijatelj," je še dodal Schumacher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.