Šport > Moto športi
5 ogledov

Schumi se je posul s pepelom

Michael Schumacher se nadeja, da bo Mercedes v naslednji sezoni veliko bolj konk Žurnal24 main
Michael Schumacher, najuspešnejši dirkač v zgodovini formule 1, je priznal, da njegov povratek ni bil najuspešnejši, vendar z optimizmom zre v novo sezono, ko naj bi se znova boril za naslov prvaka.

Kerpenčan Michael Schumacher je v svojih najboljših letih navijače navduševal le s stopničkami oziroma bolje rečeno le z zmagami. Ob povratku pa je bilo vse drugače. Schumi je le s težavo prihajal že do točk in mnogi so njegovo potezo, da se vrne v karavano formule 1 označili za napačno. Sedemkratni svetovni prvak se s tem ne strinja. Prikimava pa tistim, ki trdijo, da letošnja sezona zagotovo ni bila dobra.

"Skozi sezono nisem deloval dobro. Lahko živim s kritikami, toda potrebno jih je razumeti v pravem kontekstu in jih sprejeti kot nekaj, kar mi bo pomagalo, da bom boljši,“ je za svojo spletno stran dejal legendarni Schumi. "Tisto kar je najpomembnejše je dejstvo, da uživam v temu kar ustvarjamo skupaj z moštvom in komaj čakam, da se začne nova sezona. Letošnja sezona je bila zame velik izziv in iz tega vidika sem zadovoljil svoja pričakovanja. Iz vidika rezultata pa smo razočarali. Toda Mercedes, celotna ekipa in jaz delamo kot eno, da naredimo nekaj velikega. To ni lahko, a zaradi tega še bolj razburljivo. Ravno te stvari pa nas delajo še močnejše,“ je še dodal dirkač Mercedesa, ki je svoje največje uspehe žel v Ferrariju.

Schumacher je še enkrat več ponovil, da ne obžaluje odločitve, da se je vrnil v F1. "Menim, da sem v pretekosti dokazal, da ljubim izzive, ter da se z njimi lahko spopadem. Ne obžalujem, da sem se vrnil. Konec sezone smo dočakali v pozitivnem vzdušju. Ob razvoju novega dirkalnika pa sem prepričan, da se bomo borili za zmage. To je tudi naš cilj in zaradi tega sem zelo srečen, da znova vozim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.