Šport > Moto športi
0 ogledov

"Schumi se lahko bori za prvaka"

Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvaki Damon Hill, Jacques Villeneuve in Nigel Mansell so prepričani, da bi bilo nekaj dobrega za formulo 1, če se Michael Schumacher vrne. Verjamejo, da lahko znova zmaguje.

Z Michaelom sva govorila v sredo. Poklical me je in mi dejal, da je velika, velika, velika verjetnost, da podpiše za Mercedes.
Luca di Montezemolo
"Če se sam zmagal pri 37 letih, zakaj ne bi Michael Schumacher pri 41-ih," meni nekdanji svetovni prvak v formuli 1 iz leta 1996, Britanec Damon Hill, ki danes nastopa v vlogi predsednika Britanskega združenja dirkačev (BRDC). Njegova trditev ima podlago v dirkalniku Rosa Brawna, ki bo za prihodnjo sezono pripravil konkurenčen avtomobil najboljšim.

 

Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher naj bi bil po zadnjih govoricah blizu dogovora z Mercedesom. "Leta 2006 se ni upokojil na način, kot je hotel. Menim, da so ga v to na neki način prisilili. Stvar je bila politična, Ferrari pa je pritiskal nanj, da se odloči. Morda ni bil najbolj zadovoljen, da je opustil dirkanje. Edina težava, ki jo vidim, je poškodba vratu, zaradi katere prejšnjo sezono v Ferrariju ni mogel zamenjati Masse," meni Hill in zaključuje, da bo Nemec v primeru, da bo fizično dobro pripravljen, prav gotovo kandidat za zmage, saj je lačen dirkanja.

 

Petronas glavni pokrovitelj Mercedesa
Dosedanji pokrovitelj Sauberja, malezijski Petronas, se ni odločil za pokroviteljstvo malezijskega Lotusa, temveč za Mercedes.

O morebitni vrnitvi Schumacherja je za britanski tisk pretekli konec tedna govoril še en nekdanji britanski prvak, Nigel Mansell: "Ne bi me presenetilo, če se bo Michael boril za še en naslov prvaka. Če si pravi profesionalec, predan in osredotočen, leta niso pomembna. Marsikdo ga je že odpisal, jaz pa menim drugače. Michael ima veliko izkušenj in talenta, Mercedes pa mu lahko zagotovi odličen dirkalnik." Mansell ima sam izkušnjo z vrnitvijo v formulo 1 in zmago "na stara leta“, saj je zadnjič zmagal prav pri 41 letih (leta 1994 v Adelaidi).

Jacques Villeneuve, eden od Schumacherjvih največjih rivalov 90. let, ki tudi sam želi nazaj v formulo 1, si še kako želi, da bi se oba vrnila. "On ni kdorkoli, on je Michael Schumacher. Na stezi je bil izjemen. Zato sem prepričan, da mu spet lahko uspe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.