Šport > Moto športi
11 ogledov

Schumi še vedno lahko zmaguje

Michael Schumacher Stefano Domenicali EPA
Na Ferrarijevi domači dirki v kraljevem parku v Monzi bo veliko oči uperjenih tudi v Michaela Schumacherja, ki ga domači tifosi ne bodo nikoli pozabili. Šef rdečih Stefano Domenicali pa je prepričan, da Nemec še ni rekel zadnje besede.

Ferrarijev šef Stefano Domenicali je pred začetkom dirkaškega vikenda v Monzi znova popihal na dušo legendarnega Nemca Michaela Schumacherja, ki je ravno z moštvom iz Maranella prišel do svojih največjih uspehov v karieri. Šef rdečih meni, da ima Schumi v sebi še vedno tisto, kar potrebuje za zmagovanje na dirkah. Nemec sicer po vrnitvi v formulo 1 višje od četrtega mesta še ni prišel. "Lahko bi rekel, da Michael, glede na to, da ga poznam dobro, ni spremenil svojega pristopa," je dejal Domenicalli. Schumacher je v Monzi slavil kar šestkrat, petkrat s Ferrarijem. "Resnično ga vidim v boju za nekaj pomembnega, če bo imel dober dirkalnik," je dodal šef Ferrarija in nadaljeval: "Nekoč smo bili navajeni, da sta se borila le dva dirkača. Danes pa smo v obdobju, ko se lahko štiri ali pet dirkačev, če jim daš enak dirkalnik, bori za zmago."

V letošnji sezoni nekoliko izstopa vodilni v skupnem seštevku in Schumacherjev rojak Sebastien Vettel, ki je Red Bullu privozil sedem zmag na 12 dirkah, po dve zmagi sta vpisala McLarnova dirkača Lewis Hamilton in Jenson Button, medtem ko je do ene zmage prišel tudi Ferrarijev prvi voznik Fernando Alonso. Zelo blizu je tudi drugi dirkač Red Bulla Mark Webber. Schumi je najboljšo uvrstitev dosegel v Kanadi, ko je končal na četrtem mestu.

"Michaela poznam in lahko rečem, da bolj kot ga kritiziraš, bolj si bo želel vsem dokazati, da si tega ne zasluži. Menim, da bo znova pokazal, kaj zmore, če bo le imel dober dirkalnik. Sedem naslovov svetovnega prvaka nekaj pomeni. Menim, da se mu bo težko izšlo za nov naslov, glede na vse okoliščine, toda prepričan sem, da bo dokazal, da je še vedno eden najboljših dirkačev," je še dejal Stefano Domenicalli, ki si v Monzi želi predvsem uspeha svojega moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.