Šport > Moto športi
26 ogledov

Schumi: "Sezona še ni odpisana"

V četrtek je bil Michael Schumacher med vsemi najbolj oblegan. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"Če bomo hitro izboljšali dirkalnik, ni razloga, da se ne bi borili za naslov prvaka," pred VN Kitajske svoje navijače hrabri Michael Schumacher (Mercedes). Vanj verjame tudi Fernando Alonso (Ferrari).
Vemo, da smo zelo hitri, a tekmeci se vseskozi izboljšujejo. V Šanghaju bo še posebej nevaren McLaren.
Sebastian Vettel

Sezona se nadaljuje v Šanghaju, kjer je lani prvo zmago za Red Bull dosegel Sebastian Vettel, njegov rojak Michael Schumacher pa leta 2006 svojo za zdaj zadnjo zmago. Sedemkratni prvak, ki je po treh dirkah v seštevku deseti, na kritike mirno odgovarja: "Če bomo hitro izboljšali dirkalnik, ni razloga, da se ne bi borili za naslov prvaka."

"Sezona je še dolga. Prepričan sem, da imamo potencial, da izboljšamo dirkalnik. Niti slučajno sezona še ni odpisana za Nica in niti zame," je odločen Schumacher, ki moštvenega kolega Nica Rosberga letos ni premagal niti na enih kvalifikacijah in niti na eni dirki. "Rezultati res niso tako dobri, kot so vsi pričakovali. Tudi sam sem pričakoval več, a konkurenca je pač zelo močna."  In bo vse bolj, saj sta napad na četrtega Mercedesa že za ta vikend napovedala Renault in Force India. "Točno vem, kaj delam in kaj bom, in zato nimam razloga, da bi bil razočaran. Še vedno sem srečen, pa če vam je to všeč ali ne," še ponavlja Schumacher.

Pozimi smo bili zelo močni in zato s težavami zdaj ne moremo biti zadovoljni. Vseeno me vzdržljivost motorjev ne skrbi preveč.
Fernando Alonso

V bran je Schumacherja vzel Fernando Alonso (Ferrari): "Še vedno je Michael, kot smo ga poznali. Spoštujem ga, kot sem ga pred tremi leti. Prepričan sem, da bo pokazal svoje prave kvalitete, ko dobi boljši dirkalnik. Verjamem, da bo letos še resen tekmec za naslov prvaka."

Glavni tekmeci za zmago v Šanghaju to nedeljo ob 9. uri pa so dirkači Red Bulla, Ferrarija in McLarna. Lewis Hamilton (McLaren) se boji, da so še vedno korak za bikci in rdečimi, medtem ko se vodilni v seštevku Felipe Massa (Ferrari) ne strinja, da je Red Bull najmočnejši: "Morda so najhitrejši na kvalifikacijah, ne pa na dirki. Ni res, da so neustavljivi, je pa res, da bomo morali biti boljši na kvalifikacijah, da jih bomo lahko premagali." Alonso ga dopoljuje: "Upam, da je bila Malezija zadnja dirka, ko je dominiral Red Bull."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.