Šport > Moto športi
29 ogledov

"Schumijevi rezultati ... katastrofa!"

Takole prijateljska sta bila leta 1999, ko je po poškodbi Michael Schumacher pom Žurnal24 main
Težko mine dan, ko ne bi kdo pljuval čez Michaela Schumacherja oziroma njegov povratek v formulo 1. Tokrat je bil na vrsti njegov nekdanji "kolega" Eddie Irvine. "Njegovi rezultati ... so katastrofa!"

Nekdanji britanski dirkač formule 1 Eddie Irvine, konec 90. let oproda Michaela Schumacherja pri Ferrariju, je naslednji v vrsti, ki si je drznil za hrbtom opravljati sedemkratnega svetovnega prvaka. "Že na papirju je bila njegova vrnitev slaba ideja. Del hitrosti je izgubil že leta 2006, ko je pogosto končal za Felipejem Masso. Tri leta kasneje je le še mnogo slabši."

"Njegovi rezultati ... so katastrofa," je v pogovoru za italijansko Gazzetto dejal Irvine, ki meni, da se Schumacher ne bi smel izgovarjati na Mercedesov dirkalnik. "Vedno govori: 'To je nova ekipa, to so novi ljudje'. V svoji prvi sezoni pri Ferrariju je imel zelo slab dirkalnik, pa je vseeno zmagal na treh dirkah."

Pri tem besedah se Irvine ni ustavil, češ da Michael ni pravi dirkač za pomoč pri gradnji moštva: "Ferrari ga je izbral zaradi talenta, saj ni imel pojma, kako se razvija dirkalnik. Michael je le odličen dirkač. Če mu boste dali kovček na štirih pnevmatikah, ga bo vozil hitro. Njegova moč je vožnja in nič drugega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.