Šport > Moto športi
28 ogledov

Schumiju kazen zaradi trčenja s Senno

Schumacher Senna Mercedes Williams VN Španije Barcelona Catalunya formula 1 dirk Reuters
Čeprav je Michael Schumacher za trčenje na VN Španije v Barceloni obtožil Bruna Senno, je vodstvo tekmovanja ocenilo, da je glavni krivec legendarni Nemec, ki bo tako naslednjo dirko v Monaku začel s pet mest slabšega startnega položaja.

Nemški dirkač Michael Schumacher bo naslednjo dirko formule 1 v Monte Carlu čez 14 dni začel s pet mest slabšega izhodišča, kot ga bo dosegel v kvalifikacijah. Vodstvo tekmovanja ga je namreč kaznovalo zaradi povzročitve nesreče z Brazilcem Brunom Senno na današnji dirki v Barceloni.

Schumacher in Senna sta se zaletela v 13. krogu današnje dirke za VN Španije v Barceloni. Takoj po nesreči, ki se je zanj končala v pesku, je sedemkratni svetovni prvak za trčenje obtožil Senno, drugačnega mnenja pa je bilo vodstvo dirke.

Nemškemu veteranu v tej sezoni ne gre po načrtih: v Avstraliji je njegov Mercedes doživel okvaro menjalnika, v Maleziji je trčil z Romainom Grosjeanom, na Kitajskem pa je njegovemu bolidu zaradi napake mehanikov odpadlo sprednje desno kolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.