Šport > Moto športi
30 ogledov

Se bo ponovilo leto 2009?

Jorge Lorenzo si v Kataloniji želi vsaj stopničke. (Foto: EPA) Žurnal24 main
MotoGP karavana se bo ta konec tedna ustavila v Barceloni. Na peti preizkušnji sezone ne bo Danija Pedrose, ki še ni pozdravil ključnice. Glavna favorita za zmago Jorge Lorenzo in Casey Stoner.

V pretekli sezoni je na dirkališču v Barceloni slavil aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), ki je bil najhitrejši že na kvalifikacijah. Letos bo ta uspeh verjetno težko ponovil. Casey Stoner je na Repsol Hondi pač vse hitrejši in bo tudi v Španiji poskušal zmagati. "Po odličnem koncu tedna v Le Mansu (Stoner je zmagal, op. p.) se že veselim odhoda v Barcelono. To je ena prvih stez, na kateri sem vozil na svetovnem prvenstvu, in vedno sem užival. Gre za izjemno zanimivo progo, španski navijači pa so izjemni," Avstralec sicer ni želel neposredno govoriti o zmagi. Na drugi strani je Lorenzo odkrito priznal, da si želi najmanj stopničke, s katerimi bi skoraj zagotovo ostal na prvem mestu skupnega seštevka.

Aktualni prvak razreda Moto2 Toni Elias ki se je letos vrnil v MotoGP, bo končno dobil malo bolj konkurenčen dirkalnik. Od Barcelone naprej bo dirkal s Hondino šasijo za sezono 2011 in tako bi lahko izboljšal slabe rezultate z vodnih dirk. S 17 točkami je šele 14.

Po prvih stopničkah na Ducatiju na zadnji dirki v deželi glaskih petelinov ne gre odpisati niti Valentina Rossija. Tako kot vsi ostali dirkači je tudi The Doctor, ki je lansko dirko izpustil zaradi poškodbe, sprva popihal na dušo organizatorjev. "VN Katalonije je ena najlepših v sezoni," je dejal Vale in dodal: "Smo zelo motivirani in v zadnjem času smo veliko delali na dirkalniku. Korak za korakom vidimo, da napredujemo. Vemo, da nas čaka še veliko dela, toda še naprej se moramo truditi, da se bomo približali vrhu." Ljubitelji MotoGP verjetno še niste pozabili odlične borbe med Rossijem in Lorenzom leta 2009. Italijan ne bi imel nič proti, če bi se zgodba ponovila tudi letos, a resnici na ljubo je to v domeni znanstvene fantastike.

Pedrosa še ni pozdravil ključnice

V Kataloniji na žalost domačih navijačev ne bo Danija Pedrose (Repsol Honda), ki še ni okreval po trku z Marcom Simoncellijem (Gresini Honda) na zadnji dirki in poškodbi ključnice. "Trudil sem se, toda čutim, da ključnica še ni pripravljena. Menim, da moram še malo počivati in povsem okrevati," je dejal Pedrosa. Simoncelli pa se bo moral med dirko zagovarjati zaradi nesreče, ki jo je povzročil v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.