Šport > Moto športi
11 ogledov

Še en zlom ključnice! Rossi le 13.!

Valentino Rossi (Ducati)
1/12
Žurnal24 main
Casey Stoner (Honda) je bil vnovič najhitrejši in bo VN VB začel s pole positiona. Valentino Rossi (Ducati) je dosegel le 13. čas kvalifikacij. Cal Crutchlow (Yamaha) si je v padcu zlomil ključnico.

Prva vrsta na VN Velike Britanije v Silverstonu je povsem pričakovana. Najhitrejši trije zdravi motociklisti sezone so bili na kvalifikacijah razred zase: prvi Casey Stoner (Repsol Honda), drugi Marco Simoncelli (Gresini Honda) in tretji Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). "Imel sem nekaj sreče, nastavitve pa so se nam dobro obnesle. Imel so dober ritem. Zelo pomembno je, da sem osvojili prvo mesto. Upam na dober start," je v prvi izjavi po prvem startnem položaju dejal Stoner. A presenečenj vseeno ni manjkalo: Čeh Karel Abraham je na zasebnem ducatiju dosegel šesti rezultat (zaostal je sicer kar dve sekundi), Valentino Rossi pa je s tovarniškim ducatijem v konkurenci 15 motociklistov obstal na 13. mestu in zaostal skoraj štiri sekunde. Večkratnemu prvaku v domovini britanskega motošporta ne gre že od prvega treninga naprej - enostavno ni dovolj hiter oziroma ne najde pravih nastavitev.

Padcem v motociklističnem svetovnem prvenstvu ni videti konca. Po Daniju Pedrosi (Repsol Honda) in Colinu Edwardsu (Yamaha Tech 3) si je ključnico zlomil še Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3). Utrpel je še pretres možganov. Debitant v MotoGP je pred tednom dni s sedmim mestom v Barceloni dokazal svoj potencial, ta vikend pa je na nekaj podobnega računal na svoji domači dirki. Vsega je bilo konec v zavoju Farm sredi sobotnih kvalifikacij.

V razredu do 125 kubikov bo prvič v karieri z najboljšega startnega položaja začel Mavericks Viñales (Aprilia), prvi adut ekipe Paris Hilton. Vodilni v skupnem seštevku Nicolas Terol (Aprilia) je dosegel 36 tisočink počasnejši čas in bo tako startal kot drugi. Kvalifikacije v razredu Moto2 je dobil Marc Marquez (Suter), vodilni v točkovanju Stefan Bradl (Kalex) pa je bil tretji.

VN VB, Silverstone, MotoGP, kvalifikacije (startna mesta):

1. Casey Stoner (Repsol Honda) 2:02,010
2. Marco Simoncelli (Gresini Honda) +0,188
3. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,217
4. Ben Spies (Fiat Yamaha) +0,657
5. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +1m192
6. Karel Abraham (Cardion Ducati) +2,131
7. Nicky Hayden (Ducati) +2,284
8. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +2,488
9. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) +2,500
...
13. Valentino Rossi (Ducati) +3,761

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.