Šport > Moto športi
30 ogledov

Še ena priložnost za Jamamota

V Silverstonu sta za Hispanio dirkala Čandok (desni) in Jamamoto. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Bruno Senna se po dirki pavze naslednji vikend vrača v kokpit Hispanie, a Sakon Jamamoto bo dobil še eno priložnost. Na Hockenheimringu bo dirkal z dirkalnikom Karuna Čandoka.

Pri najslabši in najbolj revni ekipi formule 1, Hispanii Cosworthu, se še naprej dogajajo nevsakdanje reči. Potem ko je na VN VB brez kokpita ostal Brazilec Bruno Senna, bo na naslednji dirki za VN Nemčije Indijec Karun Čandok. Za razliko od Senne so Čandoku zdaj vsaj povedali že teden dni prej, da ga bo zamenjal Japonec Sakon Jamamoto. V moštvu dejanskega razloga za zamenjave ne izdajo, a bržkone gre zato, da so brez denarja, Jamamoto pa jim ga v zameno za kokpit prinese nekaj. Če bi želeli boljšega rezultata, bi v kokpit posadili drugega testnega dirkača Avstrijca Christiana Kliena.

Karun Čandok ostaja del Hispanie in bo letos gotovo še dirkal.
Hispania
"Potem ko je Sakon Jamamoto dobro odpeljal v Silverstonu, se je ekipa odločila, da mu da še eno priložnost. Tokrat bo dirkal ob boku Bruna Senne," so zapisali v sporočilu za javnost. "Karun Čandok ostaja del Hispanie in bo letos gotovo še dirkal." Resnici na ljubo se Jamamoto na VN VB ni odrezal posebej dobro, saj je bil povsem zadnji in sekundo za Čandokom. Slednji je zamenjavo komentiral: "Ne vem, kako bo v naprej, a pričakujem, da bom letos še dirkal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.