Šport > Moto športi
19 ogledov

Seb in Seb dvignila veliki pokal

Sebastian Vettel in Sebastian Loeb
1/13
Žurnal24 main
Sebastian Vettel (prvič prvak formule 1), Sebastian Loeb (sedemkratni prvaki v reliju) in Dean Stoneman (prvak v formuli 2) so na Fiini gali v Monaku prejeli pokale, ki so si jih prislužili v sezoni 2010.

V petek zvečer je Sebastian Vettel (Red Bull) tudi uradno postal svetovni prvak formule 1 za sezono 2010. Na vsakoletni Fiini gali v Monaku je iz rok Jeana Todta in Bernieja Ecclestona prejel tako zelo želeni pokal. "Zame je to čudovit večer. Ne le zame, za celotno Red Bullovo ekipo. Navdušen sem, da sem tukaj, in da je ta pokal moj. O tem sem sanjam, odkar dirkam," je na odru pod sojem luči razlagal 23-letni Nemec. "Neverjetno je, ko osvojiš naslov prvaka. To je pika na i fantastični sezoni, ki je sicer imela veliko vzponov in padcev. Do konca sem zaupal v ekipi, v dirkalnik in le užival v dirkah. Rad bi se zahvalil Red Bullu in Renaultu za ves njihov trud. Za nami je čudovito leto."

Pokal za drugo in tretje mesto sta prejela tudi Fernando Alonso (Ferrari) in Mark Webber (Red Bull). Red Bull je prejel pokal za konstruktorski naslov. Svoj prvi veliki pokal je dvignil Britanec Dean Stoneman, prvak v formuli 2. Že sedmič ga je za prvaka svetovnega prvenstva v reliju dobil Sebastian Loeb (Citroen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.