Šport > Moto športi
28 ogledov

Sebastian Vettel letos nepremagljiv

Vettel, Grosejan in Webber po tekmi za VN ZDA v Austinu Reuters
Dirka v Austina ni postregla z nič novega, Sebastian Vettel je z osmo zaporedno zmago nadaljuje monotonost letošnje formule 1.

Čeprav je že nekaj časa jasno, da je Sebastian Vettel tudi letos svetovni prvak v formuli 1, Nemec kljub temu ne popušča. Tudi v Austinu na veliki nagradi ZDA je dirko končal kot prvi in s tem dobil rekordno osmo zaporedno zmago.

Vettel je dirko začel iz prvega startnega položaja, ki ga do konca ni več izpustil iz rok. Drugo mesto je osvojil dirkač Lotusa Romain Grosjean, tretji pa je bil Vettlov moštveni partner pri Red Bullu, Mark Webber. Dirka v Texasu je minila brez velikih pretresov, edini odstop je vknjižil Adrian Sutil, ki se je zaletel v zaščitno ogrado v prvem krogu dirke.

Svoje prve točke v formuli 1 je dobil Valtteri Bottas, ki je osvojil končno osmo mesto. Velik korak proti drugemu mestu v skupnem seštevku boja za konstruktorski pa je storil Mercedes. Lewis Hamilton je namreč zasedel četrto mesto, Nico Rosberg pa deveto, medtem ko so pri njihovem konkurentu Ferrariju točke osvojili zgolj na račun petouvrščenega Fernanda Alonsa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.