Šport > Moto športi
75 ogledov

Magnussen blažilec med Lewisom in Sebom

hamilton vettel magnussen
Na tiskovni konferenci pred začetkom dirkaškega konca tedna za VN Avstrije sta bila v ospredju glavna tekmeca za naslov svetovnega prvaka - Lewis Hamilton in Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton in Sebastian Vettel se pred prvo dirko po incidentu na VN Azerbajdžana nista mogal izogniti vprašanjem o njunem odnosu in kaj to pomeni za nadaljevanje letošnje sezone.

Dirkač Ferrarija, ki se je po pregledu posnetkov javno posul s pepelom, ni želel pogrevati dogodkov iz Bakuja, a so bili novinarji vztrajnejši. 

"Mislim, da to ni potrebno. Vsi smo videli posnetek. V dirkalniku je izgledalo precej drugače, zato sem tudi podaj izjavo. Po dirki sem na hitro govoril z Lewisom. Ne želim pogrevati. Pravico imava, da to ostane med nama. Povedal sem, kar sem imel povedati. Sprejel sem napačno odločitev," je povedal štirikratni svetovni prvak.

"Narobe je bilo, da sem zapeljal ob njega in zadel njegovo gumo. Očitno bi to radi slišali. Presenetilo me je. Mislil sem, da je Lewis zaviral. Razjezil sem se in burno reagiral. Ali sem ponosen na to? Ne. Ali obžalujem? Da. Ni potrebe, da se to vleče v nedogled," je poglavje zaprl Vettel.

Opravičilo sprejeto, zahtevi ugodeno

Tudi Hamilton je dejal, da je incident zgodovina, čeprav še vedno nasprotuje odločitvi Mednarodne avtomobilisitčne zveze (FIA), ki Vettlu ni naložila nobenih dodatnih sanckij.

"Vse sem povedal na zadnji dirki. Osredoročen sem na VN Avstrije," je povedal Britanec in dodal, da se odnos s Vettlom ni spremenil. "Dan po tistem mi je poslal sporočilo. Spoštujem ga kot dirkača in naprej bom dirkal tako kot do zdaj. Želel sem samo, da javno popravi prepričanje, da sem namerno zaviral, ker nekateri ljudje mislijo, da je bil to moj namen. Telemetrija je potrdila, da temu ni bilo tako. Sprejel sem njegovo opravičilo," je dodal 32-letnik.

Hamilton ostal kritičen do FIE

FIA je po zaslušanju odločila, da Vettla ne bo kaznovala, temveč mu je naložila le nekaj ur družbeno koristnih dejavnosti, kot so izobraževalne aktivnosti v okviru avtomomobilizma.

"Jean Todt (predsednik FIE, op. a.) bi moral sedeti ob meni in odgovarjati na ista vprašanja. Ničesar niso spremenili, sporočilo ostaja enako. Napet boj je dober za šport, temu ne nasprotujem. Toda mi kot vzorniki bi morali posredovati sporočilo in navdihovati mlade," je povedal Hamilton.

Po dirki v Bakuju je Vettla označil za "sramoto", česar pred začetkom merjenja moči na Red Bull Ringu ni zanikal: "Mislim, da mi ničesar ni treba preklicati," je zaključil dirkač Mercedesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.