Šport > Moto športi
32 ogledov

"Sedmo mesto enako zmagi"

Nico Rosberg (Mercedes) Žurnal24 main
Mercedes GP tudi v letošnji sezoni ne dosega želenih rezultatov. Stopničke so le neizpolnjena želja, kar je s precej grenkobe ugotovil tudi Nico Rosberg. "S tem dirkalnikom nihče ne bi konkuriral za zmago."

Mercedes GP je v letošnji sezoni daleč izven dosega zmagovalnega odra, čeprav se je na nekaterih dirkah že zdelo, da je ekipa Rossa Brawna uspela nadoknaditi zaostanek za najboljšimi. Kasneje se je izkazalo, da so ti rezultati prej splet srečnih okoliščin (iz Mercedesovega vidika) kot pa dejanskega napredka in razvoja dirkalnika. Da je ekipa daleč od želenih predstav, je že večkrat potrdil tudi sam Ross Brawn, zdaj pa se je samokritikam pridružil tudi Nico Rosberg. Mlajši od dvojice nemških dirkačev pri Mercedesu pravi, da s trenutnim dirkalnikom preprosto ne bi mogel do boljših rezultatov. "Sedmo mesto je enako zmagi, ker je to največ, kar je ta dirkalnik trenutno zmožen, in še to, če se vse izteče tako, kot treba. S tem dirkalnikom nihče ne bi konkuriral za zmago ali stopničke v enakovredni bitki z najboljšimi. Tri ekipe so trenutno v odlični formi: Red Bull, McLaren in Ferrari. Jaz lahko čakam in upam, da bomo ob koncu te ali na začetku naslednje sezone imeli bolj konkurenčen dirkalnik. Takrat bom lahko razmišljal o zmagi," je razočaran Rosberg.

Nemec kljub slabim rezultatom razume potrebo po dolgoročnem razvoju dirkalnika. "Ekipe, ki so danes na vrhu, so potrebovale leta in leta dela, da so prišle do zmag in vrha. Prepričan sem, da tudi mi lahko pridemo do teh uspehov. Na dirkalniku nas čaka še veliko dela, motor je izvrsten, toda na področju aerodinamike, izpušnega sistema in mehanike imamo še veliko prostora za napredek," je še dejal Nico Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.