Šport > Moto športi
59 ogledov

Šef F1: Več kot le lepa gesta Ferrarija!

thomas danel ferrari jok Reševalni pas/Twitter
Novopečeni šef formule 1 Chase Carey je navdušen nad potezo Ferrarija, ki je v Barceloni poskrbel za nepozabno izkušnjo mladega navijača.

Peto letošnjo dirko formule 1 je dobil Lewis Hamilton (Mercedes) in v skupnem seštevku znižal zaostanek za vodilnim Sebastianom Vettlom (Ferrari), toda zmaga srebrne puščice je tokrat ostala v senci nekega drugega dogodka.

Osrednja zgodba dirkaškega konca tedna v Barceloni je bila lepa gesta Ferrarija, ki po besedah šefa F1 Chasa Careyja ponazarja novo, drugačno in zanimivejšo formulo 1.

Televizijske kamere so ujele mladega navijača Thomasa Danela, ki je v katalonski prestolnici stiskal pesti za Kimija Räikkönena. Ta je odstopil v uvodnem krogu dirke, kar je Thomasa spravilo v neutolažljiv jok.

Ferrari se je na lastno pest podal v lov za mladim navijačem in mu omogočil srečanje z nekdanjim svetovnim prvakom. Fotografije so se kot ogenj razširile po svetovnem spletu in rdeča garaža je bila deležna glasnega odobravanja. Tudi s strani predstavnika Liberty Media, ki ima v lasti najelitnejši dirkaški šport. Carey je celo namignil, da bi bilo v dobi Bernieja Ecclestona kaj takšnega nepojmljivo.

"Zaradi fanta smo bili deležni ogromno pozitivne publicitete. Fantje so to storili na lastno pest, ker so menili, da bo to poseben trenutek. In res je bil. Nismo jim naročili, naj ga poiščejo," je povedal Carey, ki si prizadeva za čim boljšo navijaško izkušnjo.

Novi lastniki so razširili seznam aktivnosti v paddocku F1 - zip line (200 metrov), dirkaški simulatorji, izziv postanka v boksu, fotografiranje z zvezdniki, intervjuji na velikem platnu, glasba v živo in celo vožnja z dvosedom za enega srečnega obiskovalca.

"Priča smo izjemnemu navdušenju, ki ga prej ni bilo. Vsi pravijo, da smo ustvarili občutek sveže energije in veselja," se je pohvalil Carey.

Novim lastnikom v prid govori tudi stanje na lestvici, saj favorita za naslov prvič po dolgih letih prihajata iz dveh različnih ekip. V skupnem seštveku vodi Vettel (104), ki ima šest točk več od Hamiltona (98). Omenenja dirkača sta dobila štiri od skupno petih letošnjih dirk, enkrat pa se je na najvišjo stopničko povzel Valtteri Bottas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.