Šport > Moto športi
366 ogledov

Šefa Red Bulla postavil na laž: "Ne, on je kontaktiral mene"

Lewis Hamilton Epa
Lewis Hamilton je kategorično zanikal, da se je zanimal za prestop k Red Bullu.

V Abu Dabiju, kjer se bo z nedeljsko dirko končala 74. sezona formule 1, je najbolj vroča tema pogovorov prihodnost Lewisa Hamiltona, sicer dirkača Mercedesa, ki naj bi se zanimal za prestop k Red Bullu.

Britanec naj bi prek svojega predstavnika navezal stik s šefom avstrijske ekipe Christianom Hornerjem, s katerim naj bi se po koncu sezone pogovarjala glede možnega sodelovanja v letu 2024.

Po besedah Hornerja je pobuda prišla s strani dirkača, kar pa Hamilton odločna zanika.

"Ne, nisem ga kontaktiral," je novinarjem zatrdil Hamilton, ki je nedavno podaljšal svojo pogodbo z Mercedesom za naslednji dve sezoni.

"Christian mi je poslal sporočilo. Pozanimal sem se o tem in tudi nihče iz moje ekipe ni govoril z njim. Je pa on poskušal navezati stik z nami," je pojasnil sedemkratni svetovni prvak.

Hamilton | Avtor: Epa Epa

Horner naj bi že pred meseci poslal sporočilo na Hamiltonovo nekdanjo telefonsko številko. Ko je Britanec pred dnevi videl staro sporočilo, je nanj odgovoril, kar je šef Red Bulla javnosti predstavil kot dirkačevo pobudo za začetek pogajanj.

"Prižgal sem svoj stari telefon in na njem našel na stotine sporočil. Med njimi je bilo tudi Christianovo, ki se je želel dobiti po koncu sezone. Odgovoril sem mu z novega telefona. Sporočilo mi je poslal na začetku sezone, odgovoril pa sem mu več mesecev pozneje."

christian horner | Avtor: Epa Epa
Horner sicer ni povedal, zakaj se je želel sestati s Hamiltonom. Ta je v odgovoru čestital Red Bullu za vse uspehe in izrazil upanje, da se bo lahko Mercedes prihodnje leto spet potegoval za naslov prvaka. Horner mu je vrnil v podobno prijaznem tonu.

"Totu (Wolff, šef Mercedesa, op. a.) sem povedal za sporočilo, ko je zgodba prišla v javnost. Nisem želel, da bi kdorkoli mislil, da se nekaj dogaja v ozadju."

Hamilton se sicer ne bi branil dirkanja za Red Bull, nenazadnje je po njegovem RB19 "najdominantnejši dirkalnik vseh časov", a bi bilo za njegovo zapuščino bolje, če bi uspel Mercedes potegniti iz krize in popeljati na pota stare slave. 

Problematična bi bila po besedah Hornerja tudi združitev s prvim adutom Red Bulla Maxom Verstappnom, vendar se Hamilton s tem ne strinja."Z veseljem bi dirkal ob Maxu z enakim dirkalnikom, toda ne verjamem, da si želi deliti garažo z menoj," pravi Britanec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.