Šport > Moto športi
59 ogledov

Senna spet na Williamsu: poklon ekipe legendi

Senna Rio de Janeiro karneval pust maske maškare Mclaren formula 1 dirkalnik EPA
Pri ekipi Willamsa bodo 20. obletnico smrti Ayrtona Senne obeležili s podobo brazilskega dirkača na svojem dirkalniku.

Trikratni svetovni prvak Ayrton Senna je vse svoje naslove osvojil kot član McLarna, z Williamsom pa se je na dirki v Imoli 1. maja 1994 smrtno ponesrečil. Karavana formule 1 bo ob 20. obletnici Brazilčeve smrti pripravila več spominskih slovesnosti, Sennina podoba pa bo krasila tudi Williamsov dirkalnik.

Dvajset let po nesreči v Italiji je Senna še vedno zadnji dirkač, ki je preminil na dirko za veliko nagrado. Pri Williamsu so dvojni S, simbol Sennine fundacije, na svoje dirkalnike risali vse od njegove nesreče, novi FW36 pa bo na levi strani nosu nosil podobo Brazilca z napisom "Ayrton Senna Always" (Ayrton Senna Vedno, op. a.).

Nagrada za dirkača in fundacijo

"Zelo blizu sem bil Ayrtonu in znameniti dvojni S je bil na naših dirkalnikih stalnica vse od njegove smrti pred 20 leti," je sporočil ustanovitelj ekipe Frank Williams. "Ta novi logotip je naš načn proslavljanja njegovih dosežkov kot dirkača, prav tako pa prepoznavanje izjemnega dela njegove fundacije, ki tako zelo pomaga pri promoviranju izobraževanja v Braziliji."

Poteza ekipe bo gotovo razveselila tudi njihove številne brazilske sponzorje, moštvo pa je pred novo sezono okrepil tudi brazilski dirkač Felipe Massa, ki je tako kot številni rojaki v domovini odraščal ob uspehih Senne in ostalih brazilskih pionirjev tega športa – Emersonu Fittipaldiju, Nelsonu Piquetu in drugih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.