Šport > Moto športi
18 ogledov

Sezona F1 brez dirk v Mehiki, New Jerseyju in Koreji?

Jersey City New Jersey Manhattan stolpnice dežnik dež EPA
Čeprav je na začasnem koledarju svetovnega prvenstva formule 1 za sezono 2014 kar 22 dirk, naj bi tudi v naslednjem letu izvedli samo 19 preizkušenj.

Kot poroča strokovna revija Auto, motor und sport, bodo zaradi finančnih težav začasno iz koledarja umaknili dirke v Mehiki, Južni Koreji in v New Jerseyju.

Preizkušnji v Mehiki in New Jerseyju sta na koledarju sicer novinki, Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) pa je, ko je na septembrskem zasedanju v Dubrovniku sprejela načrt za sezono 2014, obe dirki označila z zvezdico, kar pomeni, da ob sprejetju koledarja njuna izvedba še ni bila povsem zanesljiva. Po poročanju omenjene revije se je zdaj bojazen, da teh dirk ne bodo mogli izpeljati, uresničila.

V koledarju pa ostaja še ena novinka na sceni formule 1, dirka v olimpijskem Sočiju. Rusija bo kot prirediteljica dirk formule 1 zamenjala Indijo. Po poročanju revije naj bi prišlo tudi do sprememb vrstnega reda dirk. Po novem tako zadnja preizkušnja ne bo brazilska, temveč tista v Abu Dabiju, poleg tega naj bi sezono skrajšali za dva tedna: namesto prvotno predvidene zadnje dirke konec novembra naj bi se sezona končala že sredi novembra prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.