Šport > Moto športi
16 ogledov

Sinko Prost dirkal z F1

renault testiranja mladi Nicolas Prost
1/10
Žurnal24 main
Nicolas Prost, sin štirikratnega prvaka Alaina Prosta, je minuli konec tedna prvič preizkusil dirkalnik formule 1. V Magny Coursu je s še dvema dirkačema iz mlade Renaultove garde preizkusil lanski R29.
Konec tedna sledi dirka v Valencii, kjer je Renault odločen, da naredi še en korak naprej in premaga Mercedesa ter postane četrta ekipa te sezone.

Alain Prost je za Renault dirkal med letoma 1981 in 1983, njegov sin Nicolas Prost gre zdaj počasi po njegovih stopinjah. Pred dvema letoma je bil prvak v evropski formuli 3000, zdaj pa dirka v seriji Le Mans. Star pa je že 29 let in tako je vprašanje, ali bo sploh kdaj dobil priložnost v formuli 1. Več možnosti za kariero v F1 ima 23-letni Rus Mihail Alešin. Ne le, da ima podporo ruskih poslovnežev, je tudi vodilni v letos zelo močni evropski formuli Renault 3.5. Ho-Pin Tung je Nizozemec kitajskega rodu, star je 28 let in je že več let pod okriljem Renaulta. Kakšnih posebnih uspehov še nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.