Šport > Moto športi
13154 ogledov

Schumacherjeva družina zgrožena po objavi intervjuja

michael schumacher EPA
Družina Michaela Schumacherja načrtuje tožbo zoper nemški tabloid.

Nemški tabloid Die Aktuelle se bo moral, kot kaže, zagovarjati na sodišču zaradi objave domnevnega ekskluzivnega intervjuja z Michaelom Schumacherjem.

Šlo naj bi za prvi pogovor s 54-letnim nekdanjim dirkačem po njegovi hudi nesreči konec leta 2013 v francoskem Meribelu.

Omenjeni medij je izigranim bralcem na naslovnici obljubljal ekskluzivni intervju s sedemkratnim svetovnim prvakom s pripisom "zveni varljivo resnično".

Prispevek je ponudil celo kopico Nemčevih 'citatov', preden so zadnje vrstice razkrile šokantno resnico; Schumacherjevi 'odgovori' so bili namreč generirani s pomočjo umetne inteligence (AI).

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Novinarji so v uvodnem delu lažnega intervjuja zapisali, da gre za prvi pogovor s Schumacherjem po več kot desetih letih. "Brez skromnih, neubloznih polovičnih izjav njegovih prijateljev, temveč odgovori naravnost iz Michaelovih ust," so trdili.

"Moje življenje se je po nesreči povsem spremenilo," Schumacherja 'citira' nemški tabloid. "To so bili težki časi za mojo ženo, otroke in celotno družino. Poškodbe so bile tako hude, da sem več mesecev preležal v umetni komi, sicer telo tega ne bi prenselo."

Ob koncu intervjuja so avtorji razkrili, da odgovori nimajo prav nobene povezave z nekdanjim vrhunskim dirkačem, temveč jih je s pomočjo informacij na spletu ustvarila umetna inteligenca.

Nemški medijski poznavalec Boris Rosenkranz je v komentarju nezaslišane poteze zapisal, da je prispevek "preveč neumen, da bi bil resničen".

Predstavniki Schumacherjeve družine so za ESPN potrdili, da bodo pravico iskali na sodišču.

Die Aktuelle je leta 2017 dobil sodno bitko s Corinno, potem ko je ta vložila tožbo zaradi zavajajoče naslovnice v zvezi z njenim ljubezenskim življenjem. Zgodba se je nanašala na novega izbranca hčerke Gine, naslovnico pa je krasila fotografija Michaela in Corinne z naslovom: "Corinna Schumacher - nova ljubezen jo osrečuje."

Sodišče je takrat tožbo zavrnilo z obrazložitvijo, da naslovnica še ne namiguje, da sta se z Michaelom razšla.

Corinna Schumacher | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 20:41 20.april 2023.

    Corina je zmešana baba....popolno izolacijo si Michael ne zasluži. Baba je posesivna in sram jo je, da ima moža invalida. Brutalno zlobno! Se spomnite kako ljubečo ženo je imel igralec Supermana. Read je bil z vozičkom povsod !

  • munja 14:56 20.april 2023.

    Če ne bi skrivali resnice, do vseh teh raznoraznih intervjujev, natolcevanj, ugibanj in člankov, ki niso povedali nič, ne bi prihajalo.