Šport > Moto športi
28 ogledov

Škandalozno navodilo po radiu: "Izrini ga!"

Timo Scheider izrine nasprotnika Youtube
Športni direktor Audija Wolfgang Ullrich naj bi vozniku naročil, naj izrine nasprotnika s steze. Voznik zanika, da je slišal navodilo, vseeno pa sta dva voznika pristala na makadamu ob progi.

Tekmo dirkalnikov DTM v avstrijskem Spielbergu je zaznamoval dež - in nekoliko neobičajno navodilo športnega direktorja, ki se očitno ni mogel zadržati.

Med bojem v zadnjem krogu tekme, je Audijev voznik Timo Scheider izrinil Mercedesova voznika Roberta Wickensa in Pascala Wehrleina. Wehrlein, ki je do tekme v Spielbergu vodil v skupnem seštevku je zaradi tega ostal brez točk in vodstvo je prevzel Mattias Ekström, ki je dirko zmagal.

Scheiderjeva poteza pa ne bi bila tako sporna, če ne bi predhodno po radiu dobil glasno navodilo "Izrini ga!" ("Schieb ihn raus").

"Po navadi ne govorim z vozniki, z njimi vedno govorijo inženirji. Moram reči, da sem bil zelo jezen, po srcu sem enostavno sem dirkač. Zato sem pač zakričal. 'Dej ga no izrini!' Opravičujem se, očitno je bil radio v tem trenutku vklopljen," je po tekmi v avstrijskem Spielbergu svoje besede opravičil športni direktor Audija Wolfgang Ullrich.

Mercedesov športni direktor Toto Wolff zahteva, da se stvar razčisti in nekdo kaznuje. "Vodečega skupnega seštevka se ne izrine s steze, to je pod častjo vseh nas. Če je Audijeva ekipa res dala ta navodila, se mora tega človeka izključiti iz dirkalnega športa," je jezni Wolff povedal za nemško televizijsko postajo ARD. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.