Šport > Moto športi
344 ogledov

Slovenski motociklist skupno že med 20

Toni Mulec Profimedia
Cornejo zmagovalec četrte etape, Mulec 17.

Na vzdržljivostnem reliju Dakar v Savdski Arabiji so dirkači opravili četrto etapo od Al Salamije do Al Hofufa. Med motociklisti slavil Čilenec Jose Ignacio Cornejo (Honda), slovenski dirkač Toni Mulec (KTM) je etapo končal na 17. mestu s 16:15 minute zaostanka.

Drugi slovenski udeleženec dirke Simon Marčič, ki po težavah v drugi etapi, ko ni prišel do cilja, vozi le še na posamičnih etapah, ne more pa več loviti skupne uvrstitve, je bil 52., za najhitrejšim je zaostal 59 minut.

Cornejo je tekmece ugnal za skoraj tri minute, najbližje mu je bil Američan Ricky Brabec (Honda), tretje mesto v etapi pa je zasedel Argentinec Kevin Benavides (KTM). Čilenec je tudi prevzel skupno vodstvo, kjer ima zdaj minuto in 15 sekund naskoka pred Rossom Branchem iz Bocvane (Hero Motorsports), tretji pa je Brabec.

Mulec je v zadnjih etapah stabiliziral svoje predstave, tako da je po 20. in 14. mestu danes še tretjič končal med najboljšo dvajseterico. Tudi skupno je zdaj že na mestih, ki jih je pred odhodom v Savdsko Arabijo označil kot osnovni cilj - prvih 20. Trenutno je na 19. mestu, za najboljšim zaostaja uro in 23 minut.

Toni Mulec | Avtor: Profimedia Profimedia

V konkurenci avtomobilistov pa je prvo zmago na tej izvedbi Dakarja dočakal nekdanji večkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb. Član ekipe Prodrive Hunter je, potem ko je imel na prejšnjih etapah smolo s tehničnimi težavami in predrtimi pnevmatikami, tokrat ciljno črto prečkal kot prvi, nekaj več kot minuto pred Savdijcem Jazedom Al Rajhijem (Toyota), še 15 sekund več je zaostal branilec naslova in Loebov ekipni sotekmovalec Katarec Naser Al-Atijah.

Skupno je v vodstvu ostal Al Rajhi, ki ima štiri minute in pol naskoka pred tokrat četrtim Špancem Carlosom Sainzem (Audi), Al Atijah je tretji, Loeb pa zdaj šesti, a ima že skoraj 24 minut zaostanka.

V sredo dirkače čaka zahtevna puščavska etapa od Al Hofufa do Šubajte, dolga 645 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.