Šport > Moto športi
67 ogledov

Slovenski spidvejist v kritičnem stanju

matija duh nesreča speedway Facebook
Slovenski spidvejist Matija Duh je na četrti dirki mednarodnega speedway tekmovanja v Bahii Blanci grdo padel in s polno hitrostjo priletel v zadnjo gumo Guglielma Franchettija. Duha so zaradi kritičnega stanja takoj pripeljali v bolnišnico, kjer čaka na operacijo.

Slovenski spidvejist Matija Duh naj bi utrpel notranje krvavitve, zlomljeno stegnenico in poškodbe glave. Argentinska spletna stran Lanueva.com je zapisala, da je čelada ob trku v zaščitne gume počila. "Notranje krvavitve in možganski edem (povečana količina vode v možganih, op. a.) sta težki poškodbi," je po poročanju Lenaueva.com povedal zdravnik Victor de Bernardis. Franchetti je na Facebook profilu potrdil, da Duh čaka na operacijo in ljudi pozval, naj držijo pesti za slovenskega dirkača.

''Matija Duh je sinoči v Argentini doživel hud padec in so ga z resnimi poškodbami glave odpeljali v bolnišnico, a novice so vseeno bolj optimistične, kot so bile še nekaj ur nazaj. Trenutno zdravniki čakajo, da bo Matija pripravljen na operacijo. Držimo vsi skupaj pesti, da se bo vse skupaj srečno končalo!'' so zapisali na Facebook strani AMD Krško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.