Šport > Moto športi
34 ogledov

Slovo od Sica: "Bog kliče najboljše"

Marco Simoncelli
1/12
Reuters
Dva dni po tragični nesreči na VN Malezije, ko je v silovitem trčenju umrl Italijan Marco Simoncelli, so se s podrobnostmi oglasili zdravniki, ki so se borili za dirkačevo življenje. Kapelico v Corianu, kjer leži Simoncelli, je v torek do 15. ure obiskalo že več kot pet tisoč navijačev.

"Utrpel je strahotne poškodbe glave, vratu in prsnega koša. Vse je bilo zmaličeno. Ko smo ga prevzeli, je bil brez zavesti. Oživljati smo ga začeli v rešilcu, saj je prišlo do zastoja srca. Nadaljevali smo v bolnišnici, 45 minut smo se trudili, da bi ga vrnili v življenje. Ob 16.56 smo morali na žalost razglasiti smrt," je izjavil zdravnik Michele Macchiagodena.

Posmrtne ostanke Marca Simoncellija so z letalom družbe Malaysia Airlines v torek pripeljali v Italijo, na krovu pa je bil tudi dirkačev oče Paolo. "Bog kliče najboljše. Marco je bil poseben za ostale ljudi, zdaj to razumem," je ob prihodu na letališče v Rimu dejal oče Marca, ki je sina spremljal na večini dirk.

Sreda je namenjena še zadnjemu poklonu vseh navijačev. V mrliški vežici v mestecu Coriano je do 14. ure Simoncellija počastilo že približno 5.000 ljudi, zmotil jih ni niti močan naliv. Vežica bo odprta do 22. ure, potem pa znova na dan pogreba med deveto in enajsto uro dopoldne.

Pogreb bo v  četrtek ob 15. uri. Najprej je bilo rečeno, da bo v ožjem družinskem krogu, a temu ne bo tako. Ob družini Simoncelli bo tako sedel veliki Marcov prijatelj Valentino Rossi, ki je že v torek prišel v Coriano. Na pogrebu bodo prisotni praktično vsi, ki v svetu motociklizma kaj pomenijo, prihod pa so napovedali tudi italijanski zvezdniki. Med njimi sta pevca Jovanotti in Vasco Rossi. Krsto bodo do groba nosili Simoncellijevi prijatelji iz otroštva. Zadnje slovo bo prenašala Gazzetta dello Sport na svoji spletni strani www.gazzetta.it. Na dirkališču v Misanu Adriaticu bodo postavili veliki ekran, kjer si bodo številni navijači v živo ogledali slovo od svojega ljubljenca, oblasti Coriana pa so ljudi pozvale, naj ne zasedejo ulic mesta.

Komentarjev 1
  • mirko 12:16 26.oktober 2011.

    Profesionalni-komercialni šport je postal dobesedno gladiatorska igra. Raja hoče gledat rivalstvo med tekmovalci, pa makar na račun njihovega življenja. Sicer pa morajo to vedeti sami tekmovalci, kaj se jim lahko zgodi in to vzeti v zakup. Če se odločijo igrat ...prikaži več rusko ruleto, nimam veliko žalavonja v sebi. Mogoče me bo kdo ozmerjal za žival. Bolj se mi smilijo otroci ki umirajo od lakote po celem svetu, za kar pa sami niso popolnoma nič odgovorni. Človeštvo je popolnoma iztirilo od normalnih vrednot.