Šport > Moto športi
10 ogledov

"Smo na pravi poti"

Michael Schumacher napoveduje, da bo vse boljši. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sedemkratni svetovni prvak Nemec Michael Schumacher (Mercedes) kljub nekoliko slabšemu začetku še vedno verjame v svoje sposobnosti in se ne predaja.
Korak za korakom se bomo izboljšali in prepričan sem, da smo na pravi poti.
Michael Schumacher

Michaelu Schumacherju za zdaj ne gre vse po načrtih. Po velikem pompu okoli njegove vrnitve je zdaj vse več športnih navdušencev, ki so prepričani, da je Kerpenčan s svojo odločitvijo ustrelil v prazno. Veteran in najuspešnejši dirkač vseh časov se z njimi ne strinja. Sicer priznava, da mu na prvih treh dirkah, še posebej na zadnjih dveh, ni šlo najbolje od rok, a kljub temu ne obupuje. Pred prihajajočo veliko nagrado Kitajske, ki bo ta konec tedna v Šanghaju, Schumacher meni, da bo njegova forma vse boljša in da bo vsako dirko boljši. "Iskreno, zadnji dve dirki nista bili najbolj srečni zame, vendar poznam razloge, zakaj je tako. Vem, kako vse skupaj deluje v formuli 1, in po podrobni analizi zadnjih dveh dirk menim, da se vse skupaj odvija po načrtu. Korak za korakom se bomo izboljšali in prepričan sem, da smo na pravi poti," optimističen ostaja Schumi, ki je do točk prišel na prvih dveh dirkah, na zadnji v Maleziji pa je zaradi okvare dirkalnika ostal brez njih. Trenutno z devetimi točkami na svojem računu zaseda deseto mesto v skupni razvrstitvi.

Veliko bolje gre njegovemu moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu. S 35 točkami trenutno deli četrto mesto v razvrstitvi. Čeprav je Rosberg za zdaj veliko boljši od svojega rojaka, šef moštva Ross Brawn še vedno zagovarja Schumija. "Nadejamo se, da bo napredek viden na Kitajskem. Za Michaela pa bi bilo odlično, da ima 'čisto' dirko, da bo lahko pokazal, koliko je napredoval od začetka sezone."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.