Šport > Moto športi
13 ogledov

Sonce, morje, prestiž in hitri Alonso

VN Monako Barcelona Fernando Alonso Ferrari
1/12
Žurnal24 main
Na prejšnji dirki so bile razlike velike, ta konec tedna bodo v Monte Carlu manjše. Na drugem treningu je bila razlika med prvim in osmim le pol sekunde. Na obeh je bil najhitrejši Fernando Alonso (Ferrari).
Kvalifikacije
V prvem delu bo velika gneča, kar dirkače boljših moštev pošteno skrbi. "Pred leti je bilo nekaj običajnega, če so bila slabša moštva pet ali šest sekund počasnejša in si padel v gnečo. Takrat se ni nihče pritoževal, zdaj pa delajo neko dramo. Treba se je soočiti s situacijo," meni Adrian Sutil (Force India). Čeprav se govori, da je v Monaku skoraj nemogoče prehitevati, pa je na zadnjih desetih dirkah le petkrat zmagal dirkač s pola.

Šesta dirka sezone je VN Monaka. Nanjo kot vodilna prihajata Jenson Button in McLaren Mercedes, a v najboljši formi Red Bull Renault z zmagovalcem prejšnje dirke Markom Webbrom. Biki so imeli na zadnjih devetih dirkah vselej vsaj enega dirkača v prvi vrsti, a na ulicah Monte Carla jim bo težje, saj bo konkurenca bolj tesno skupaj. "To je prav posebna dirka. Je velik izziv za dirkača in zato si jo želi vsak zmagati. Dali bomo vse od sebe," sporoča avstralski dirkač, potem ko je bil Monte Carlo lani njihova najslabša dirka. Glavna nevarnost jim preti s strani Mercedesa z izkušenim Michaelom Schumacherjem in iz McLarna z lanskim zmagovalcem te ulične dirke Buttnom. Nikdar ne gre odpisati Fernanda Alonsa, a njegov Ferrari v Monte Carlu ni zmagal že vse od leta 2001, ko je bil najboljši Schumacher. "Znova bo najmočnejši Red Bull, a tudi McLaren bo imel dober vikend. Upam, da se nazaj v pravo formo vrnemo tudi mi, saj v Barceloni enostavno nismo bili dovolj hitri," razmišlja dvakratni prvak.

Očitno bo poskočni konjič tu res boljši. Na prvem treningu, ko ponavadi rdeči preizkušajo nastavitve za dirko, je bil Alonso najhitrejši. A njegova prednost pred Sebastianom Vettlom (Red Bull) in Robertom Kubico (Renault) je bila minimalna. Dirkači Mercedesa in McLarna so zaostali pol oziroma tri četrt sekunde. Trening je pred polnimi tribunami minil mirno in v lepem sončnem vremenu. Še bolj tesen je bil razplet na popoldanskem, ko je bilo med prvim in osmim Adrianom Sutilom (Force India) le pol sekunde razlike. Zadnje pol ure so grozili oblaki, a na koncu dežja niso dali. Za soboto in nedeljo, ko bomo kvalifikacije in dirko (oboje ob 14.00) na zurnal24.si s komentarjem spremljali v živo, je napovedano sončno vreme.

VN Monaka, Monte Carlo, 2. trening:

1. Fernando Alonso 1:14,904
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0,109
3. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,195
4. Felipe Massa (Ferrari) +0,216
5. Michael Schumacher (Mercedes) +0,239
6. Robert Kubica (Renault) +0,288
7. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,345
8. Adrian Sutil (Force India Mercedes) +0,555

VN Monaka, Monte Carlo, 1. trening:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:15,927
2. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) +0,073
3. Robert Kubica (Renault) +0,089
4. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,455
5. Felipe Massa (Ferrari) +0,590
6. Michael Schumacher (Mercedes) +0,662
7. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)+ 0,720
8. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,765

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.