Šport > Moto športi
17 ogledov

Soočal se je že s hujšimi bolečinami

V prvem zavoju po startu sta Vettel in Hamilton rahlo zadela. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Red bulla in Lewis Hamilton so odločeni, da zmagajo na VN Evrope. Ferrarija računata na stopničke. Michael Schumacher bo startal kot 15. "Spopadal sem se že z mnogo večjimi bolečinami," pravi.

Deveta dirka sezone bo brez dvoma najboljša VN v Valencii doslej. Razlike med najboljšimi so bile na kvalifikacijah res majhne – v drugem delu le pol sekunde med prvo osmerico. Iz prve vrste bosta ob 14.00 (s komentarjem bomo dirko na zurnal24.si spremljali v živo) začela dirkača Red Bulla, Sebastian Vettel pred Markom Webbrom. Vettel verjame v zmago, njun šef Christian Horner pa, da se ne bo ponovila VN Turčije (trčenje): "Oba sta profesionalca. Na sestanku pred dirko se bomo seveda pogovorili, kako naj dirkata drug proti drugemu v prvem zavoju in nato med dirko. Ne pričakujem nobenih težav." Ferrarija s četrtega in petega startnega mesta računata, da bi lahko pridobila kakšno mesto z boljšim varčevanjem s pnevmatikami. "Četrto in peto mesto je fantastično, saj smo letos le redko tako dobri. Za dirko pa upam na stopničke," je po kvalifikacijah dejal Fernando Alonso. Prvi tekmec Red Bulla za zmago bo Lewis Hamilton (McLaren), ki v soboto niti ni pričakoval, da bo tako dober. "Ne morem se pritoževati. Odločilni bodo postanki, seveda tudi prvi zavoj in prvih nekaj krogov. Pritiskal bom do konca, da bi zmagal," obljublja zmagovalec zadnjih dveh dirk in vodilni v seštevku.

Dolgo sem že v tem športu in spopadal sem se že z mnogo večjimi bolečinami.
Michael Schumachr

Pred dirko je v središču pozornosti tudi Michael Schumacher (Mercedes). Po VN Kanade je bil deležen novih kritik, kvalifikacijsko 15. mesto pa je bila zanj in za ekipo (tudi Nico Rosberg ni bil veliko boljši – 12.) prava blamaža, če vemo, da so bili pred njimi dirkači Renaulta, Force Indie in tudi Williamsa. "Sami moramo najti odgovor, zakaj imamo na kvalifikacijah težave. Ko bomo našli odgovore, ne vidim razloga, da ne bi bili boljši in zmagali tudi kakšno dirko," se je hrabril zmagovalec 91 dirk. "Dajte no, fantje! Dolgo sem že v tem športu in spopadal sem se že z mnogo večjimi bolečinami," na vprašanja novinarjev, kako zelo ga bolijo vse slabši rezultati, odgovarja Schumacher. "Sam se osredotočam na triletni program. Seveda pa smo res mislili, da bomo že letos bolj konkurenčni." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.