Šport > Moto športi
154 ogledov

Španski dirkač elitnega razreda napovedal slovo

Aleix Espargaro Epa
Trikratni zmagovalec dirk za veliko nagrado se bo poslovil ob koncu letošje sezone

Španski dirkač Aleix Espargaro je pred začetkom domače dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v Barceloni napovedal, da se bo po koncu sezone upokojil. Voznik tovarniške Aprilie je v SP zbral več kot 300 nastopov.

"Ob koncu sezone se bom poslovil kot dirkač razreda motoGP. Bilo je čudovito potovanje, užival sem in hvala vsem," je na novinarski konferenci v Barceloni povedal domačin Espargaro.

Pojasnil je, da se je za razkritje slovesa odločil v Barceloni, ker je na tem dirkališču odraščal in doživel številne lepe trenutke.

"Še v Hollywoodu si ne bi mogli zamisliti lepšega scenarija. Pri 30 sem zmagoval z ekipo, ki ji to pred tem še ni uspelo. Zelo sem ponosen na to, otrok v meni, ki je pred davnimi leti začel dirkati tukaj, je zelo ponosen," je še dejal dirkač iz bližnjega Granollersa, ki bo poleti dopolnil 35 let.

Skupno je nastopil na 326 dirkah, tudi v razredih do 125 ccm, moto2 in do 250 ccm. V elitnem razredu motoGP, v katerem tekmuje od 2011, je na 242. dirkah dosegel tri zmage.

Aleix Espargaro | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 22:45 23.maj 2024.

    Če se mene vpraša lahko vsi napovedo slovo.