Šport > Moto športi
15 ogledov

Spet težave na Dakarju: dež prekinil etapo

reli Dakar Calama kamp voda odsev EPA
Močno deževje, zaradi katerega so začele poplavljati nekatere reke v Argentini, je povzročilo, da so morali prireditelji relija Dakar današnjo osmo etapo prekiniti. Velike težave na preizkušnji od Salte do Tucumana so imeli že motoristi, zato so jo s prvotnih 492 kilometrov skrajšali na 183. Do cilja je danes prišlo le 12 avtomobilistov.

Organizatorji še razmišljajo, kako bodo današnjo etapo ovrednotili glede uvrstitev avtomobilistov. Sicer se je v težkih razmerah pri motoristih najboljše znašel Španec Joan Barreda Bort, Francoz David Casteu pa je s šestim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Francoz Olivier Pain, ki je vodil zadnjih nekaj dni, je danes odpeljal slabo in v skupni razvrstitvi nazadoval na peto mesto. Za vodilnim Casteujem zaostaja 16 minut in deset sekund. Drugi je branilec naslova Francoz Cyril Despres.

Voznike na reliju Dakar je osma etapa vodila po argentinskih cestah od Salte do Tucumana. Preizkušnjo so iz prvotnih 492 kilometrov zaradi močnega deževja skrajšali na 183. V težkih razmerah se je pri motoristih najboljše znašel Španec Barreda Bort, Casteu pa je s šestim mestom prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Reli Dakar, 8. etapa (Salta - Tucuman, 492 km skrajšanih na 183 km), motoristi:

1. Joan Barreda Bort (Špa/Husqvarna) 2:07:26
2. Johnny Campbell (ZDA/Honda) + 7:04
3. Ivan Jakes (Slk/KTM) 7:57
4. Pedro Bianchi Prata (Por/Husqvarna) 11:10
5. Vincent Guindani (Fra/Yamaha) 13:07
...

Skupno:

1. David Casteu (Fra/Yamaha) 19:56:33
2. Cyril Despres (Fra/KTM) + 9:26
3. Ruben Faria (Por/KTM) 11:16
4. Francisco Lopez (Čil/KTM) 12:00
5. Olivier Pain (Fra/Yamaha) 16:10
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.