Šport > Moto športi
66 ogledov

Spomin na Ratzenbergerja še živi

navijači imola 1994 EPA
Danes, 30. aprila 2014, mineva 20 let od nesreče Rolanda Ratzenbergerja, ki se je smrtno ponesrečil na dirkališču v Imoli, kjer je dan kasneje življenje izgubil Ayrton Senna. Smrt avstrijskega dirkača je tako za vedno ostala v senci nesreče trikratnega svetovnega prvaka.

Dirkališče v Imoli, 30. april 2014. Tretja dirka sezone. Kvalifikacije. Avstrijski dirkač Roland Ratzenberger je dirkal v svoji prvi sezoni formule ena, ko je na kvalifikacijah za VN San Marina v ovinku Villeneuve izgubil nadzor nad dirkalnikom in silovito, s hitrostjo 315 kilometrov na uro, trčil v zaščitno ograjo.

Udarec je bil tako močan, da je dirkaču Simteka zdrobilo lobanjo. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico v Bologno, kjer so kmalu razglasili njegovo smrt. Star je bil 33 let. Nesreča je najbolj pretresla trikratnega svetovnega prvaka Ayrtona Senno, ki je le dan kasneje zadnjič v svojem življenju sedel v dirkalnik formule ena.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.