Šport > Moto športi
9 ogledov

Spyker po novem Force India

Bo z novim imenom prišla tudi nova barva bolida? Žurnal24 main
Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je na zasedanju v Parizu dala zeleno luč za spremembo imena ekipe Spyker ter sprejela sklep o zamrznitvi razvoja motorjev za prihodnje desetletje.

Indijski mogotec Vijay Mallya in nizozemski poslovnež Michiel Mol sta v začetku meseca za 88 milijonov evrov prevzela moštvo Spyker od nizozemskega izdelovalca elitnih športnih avtomobilov. Takoj sta Mednarodno avtomobilistično zvezo zaprosila za odobritev spremembe imena in jo sedaj tudi dobila. Force India Formula One Team bo tako že tretji naziv te ekipe v zadnjih dveh letih, po tem ko je bila v sezoni 2005/06 Midland F1 in lani Spyker.

Spyker je v letošnjem prvenstvu sicer osvojil zgolj točko, toda Mallya vseeno pričakuje, da bo tehnični del moštva ostal nespremenjen. Prav tako prvi voznik ostaja nadarjeni Nemec Adrian Sutil, več ugibanj se poraja glede drugega voznika. Indijec? "Je ena od možnosti, ni pa prioriteta,“ še dodaja novi lastnik.

FIA je zamrznila razvoj motorjev za 10 let
"Mednarodna avtomobilistična zveza je zamrznila razvoj motorjev za naslednje desetletje, začenši z letom 2008,“ so sporočili s sedeža krovne motošportne organizacije. "Spremembe bodo sicer možne, vendar šele po petih letih s soglasnim dogovorom vseh sodelujočih in pod strogimi pravili,“ so še zapisali v poročilu.

Pričakovati je upor večjih ekip, ki se že dlje časa borijo proti sprejetju tega določila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.