Šport > Moto športi
20 ogledov

Stanovnik kljub kapljicam olja ostal sedmi

Miran Stanovnik Žurnal24 main
Slovenski motociklist Miran Stanovnik je na vzdržljivostnem reliju v Abu Dabiju po današnji četrti, 266 km dolgi predzadnji etapi z osmim mestom zadržal skupno sedmo mesto. Stanovnik je imel sicer danes veliko težav že pred startom, a ga tehnična okvara ni vrgla iz tira.

Miran Stanovnik je tik pred startom opazil, da iz hidravlike za upravljanje sklopke kaplja olje. Na srečo je njegovemu mehaniku okvaro uspelo popraviti in je zamenjal ročico sklopke z vso napeljavo do začetka etape.

"Včeraj sem dobro preštudiral, kateri dirkači so zame potencialno nevarni in kateri ne. Danes sem po šestdesetih kilometrih dohitel Tadeusza Blazusiaka, s katerim sva nato skupaj vozila približno tri četrtine dirke. Fant, sicer najboljši enduro ekstremist na svetu, se za novinca v naši panogi pelje zelo dobro," je po prihodu v cilj predzadnje etape dejal Stanovnik.

Na zadnji etapi si želi pridobiti še kakšno mesto, a se zaveda, da bo to težko. V sredo je bil sicer spet najhitrejši Sam Sunderland z minuto in 36 sekundami prednosti pred Špancem Marcom Como. Enak vrstni red je v skupnem seštevku, kjer ima Coma manj kot tri minute zaostanka za vodilnim Britancem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.