Šport > Moto športi
66 ogledov

Stanovnik po tretji etapi skupno šesti

sam sunderland EPA
Miran Stanovnik je tudi na tretji etapi vzdržljivostne dirke v Abu Dabiju zasedel osmo mesto.

Slovenski motociklist Miran Stanovnik (KTM) je tretjo etapo vzdržljivostne dirke puščavski izziv v Abu Dabiju, dolgo 372 kilometrov, končal na osmem mestu, v skupnem seštevku pa je še vedno šesti s šestimi minutami prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Na vrhu sta danes največ spretnosti v boju s puščavo pokazala Joan Barreda Bort in Paolo Goncalves.

"Po opravljenem servisu prednjega vzmetenja sem danes lahko vozil hitreje in bolj sproščeno, saj je bil motocikel stabilnejši. Tehnično in fizično najzahtevnejši je bil prvi del etape, ko smo prečkali visoke sipine. Nekateri so zaradi naporov bruhali, ves čas je bilo treba spremljati kurz na navigacijski napravi," je tretjo etapo opisal Stanovnik, ki želi na prihodnjih dveh etapah ohraniti konstantnost in šesto mesto.

V današnji etapi sta bila najboljša člana tovarniške ekipe Honda HRC Bort in Goncalves, medtem ko sta z zaostankom manj kot dve minuti tretje in četrto mesto zasedla Sam Sunderland in Marc Coma. V skupni razvrstitvi vodi Sunderland, 30 sekund za njim je Coma, nato pa sledijo Goncalves, Barreda, Viladoms in Stanovnik.

Sredina etapa bo dolga 378 kilometrov, posebnost pa bo skupinski start motoristov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.