Šport > Moto športi
27 ogledov

Stanovnik reli končal na sedmem mestu

Miran Stanovnik že razmišlja o naslednjih nastopih. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Slovenski motociklist Miran Stanovnik je na vzdržljivostnem reliju v Abu Dabiju je na današnji zadnji, peti etapi osvojil osmo mesto, skupno pa je osvojil sedmo mesto. Do zmage je prišel Španec Marc Coma.

V Abu Dabiju se je s peto, 296-kilometrsko etapo, zaključil letošnji reli Abu Dabi Desert Challenge, ki bo edinemu slovenskemu predstavniku ostal v lepem spominu. Miran Stanovnik je imel na arabskem polotoku številne težave, kljub temu pa je po četrtkovi etapi zadržal sedmo mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na omenjeni dirki.

"Odlično se počutim, to je moja druga najboljša uvrstitev na tem reliju, saj sem leta 2008 namreč zasedel šesto mesto. Vesel sem, da sem po treh neuspešnih dirkah končno v cilju in to z rezultatom, na katerega sem ponosen. To je bila ena od bolj zanimivih dirk v moji karieri, saj se vse do konca ni vedelo, kako se bo razpletlo. V tej zadnji etapi sva imela z domačinom Khalidom Khamis-Ozairjem kar hudo borbo, saj je nakazal močne apetite po mojem položaju in tempo je bil izjemno visok vse do cilja. Poleg tega mi je dirko, če odmislim srečanje čelade z elektronskim kompasom, uspelo odpeljati brez enega samega padca. Da ne govorim, da nam je uspelo dirko speljati s številčno zelo majhno ekipo," je po prihodu v cilj sporočil Stanovnik.

Komentarjev 1
  • pesjan 19:23 11.april 2013.

    ko si boš vse plačal kot večinoma udeležencev tega relija boš junak ?sedaj si pa pezde ,ki ti plačujejo davkoplačevalci ?