Šport > Moto športi
24 ogledov

Stewartu bodo še enkrat sodili zaradi smrti Warda

Tony Stewart Profimedias
Lani avgusta je trikratni prvak Nascarja Tony Stewart do smrti povozil dvajset letnega voznika Kevina Warda. Po kazenskopravni tožbi, ki jo je zmagal Ward, ga sedaj družina umrlega voznika toži še civilnopravno.

Avgusta lani je trikratni prvak avtomobilske serije NASCAR Tony Stewart med dirko v Canandaigui do smrti povozil sotekmovalca Kevina Warda. Potem ko so Stewarta leta 2014 oprostili v kratkem kazenskopravnem sojenju, ga sedaj toži še družina Warda v civilnopravni tožbi. Družina je prepričana, da je Stewart zavedno povozil 20-letnika.

Med dirko na newyorški dirkalni stezi Canandaigua je 9. avgusta 2014 Stewart zadel Warda, ko ga je ta želel prehiteti. Razjezeni Ward je nato izstopil iz svojega pokvarjenega vozila in z dvignjenim prstom počakal na Stewarta, ki se je v naslednjem krogu spet vozil mimo njega. Ward se je postavil na sredino proge, da bi ustavil Stewarta, ta pa ga je zbil in povozil do smrti.

Po mnenju sodnika, ki je Stewarta oprostil lani septembra, trikratni prvak "ni zanalašč zadel Warda, ampak se mu ni mogel izogniti". V Wardovi krvi pa so našli sledove THC-ja (učinkovina marihuane), ki je vplival na "brezglavno" vedenje Warda, ko je hodil po stezi.

"Upamo, da bodo tokrat obsodili Tonyja Stewarta, ker je ubil našega sina. Tožba naj pokaže prvaku, da dejanjem sledijo posledice," so starši Kevina Warda, Kevin in Pamela, zapisala v izjavi za javnost.

Komentarjev 2
  • d 13:57 09.avgust 2015.

    je pa tud res da je un debilcek sam iskal nesreco ...

  • d 13:57 09.avgust 2015.

    iz posnetka je razvidno, da je bilo zanalasc ... se gas je stisnu v trenutku, predno ga je povozil ... to je umor, clovk bi mogu sluzt dozivljensko ...