Šport > Moto športi
25 ogledov

Stoner bo še naprej napadal

Casey Stoner VN Aragonije dirka Reuters
Casey Stoner bo tudi na naslednji dirki za VN Japonske v Motegiju napadal prvo mesto, čeprav je po osmi zmagi v sezoni na VN Aragonije še povečal svojo prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Jorgejem Lorenzom. Valentino Rossi si v deželi vzhajajočega sonca želi izboljšav.

Dirka v Motegiju bi morala biti sprva na sporedu že aprila, vendar je bila zaradi hude naravne nesreče, ki je močno prizadela elektrarno Fukušima, prestavljena na prihajajoči konec tedna. Nekateri dirkači so celo razmišljali, da v deželo vzhajajočega sonca ne bi pripotovali, a so si nato le premislili, tako da bomo ta vikend na delu videli vse najboljše.

Casey Stoner (Honda) je tik pred svojim drugim naslovom svetovnega prvaka v karieri. Avstralec bo prvak postal že, če bo na zadnjih štirih dirkah končal na tretjem mestu, ob tem pa Jorge Lorenzo (Yamaha) lahko vpiše štiri zmage, pa mu to ne bo pomagalo. Stoner bo kljub temu tudi na naslednji dirki v Motegiju napadal prvo mesto in zmago. "Kot v Aragonu bomo poskušali zmagati in ne bomo gledali na pomembne točke v skupnem seštevku," je pred prihodom v Motegi, kjer bo branil lansko zmago, dejal Stoner. "Lani smo imeli fantastično dirko, verjetno eno mojih najboljših, in zelo zanimivo se bo vrniti tja s Hondo. Proga v Motegiju je nekoliko drugačna. Malce je podobna progam za karting, toda na splošno je zanimivo in veliko zabavneje kot na nekaterih drugih stezah, ki jih obiskujemo," je še dodal Stoner. V Motegi sta z visokimi cilji prišla tudi preostala člana Hondine tovarniške ekipe Andre Dovizioso in Dani Pedrosa. "Na Japonskem se bomo osredotočili na vrnitev na stopničke, kar je naš glavni cilj," je dejal Italijan, medtem ko je Španec pripomnil: "Tukaj sem slavil že v razredu do 125 in do 250 kubičnih centimetrov, ne pa še v razredu MotoGP. To je zame velika motivacija."

Kot smo že zapisali, je Stoner dobil lansko dirko v Motegiju, ko je bil še član Ducatija. In ravno ta zmaga daje upanje Valentinu Rossiju (Ducati): "Ducati je tu zmagal lani in se dobro odrezal tudi v preteklosti, tako da bomo videli, ali lahko naredimo kaj več kot na prejšnjih dirkah. Res je, da bomo morali delati zelo trdo, toda mi se vsake dirke lotimo s ciljem, da bi bili boljši. Tudi tokrat bomo delali zelo trdo s tem, kar imamo na voljo, in bomo obenem osredotočeni tudi na prihodnost." Devetkratni svetovni prvak sicer verjetno ne more računati na boj za najvišja mesta.

Simoncelli ostaja pri Gresiniju

Kljub nekaterim drugačnim napovedim bo Marco Simoncelli tudi v naslednji sezoni vozil hondo za ekipo Fausta Gresinija. "Crazy Sic" bo prav tako še naprej imel na voljo povsem enak material kot tovarniški dirkači Honde. "Zelo sem zadovoljen, da bom še eno leto nosil barve ekipe San Carlo Honda Gresini in vozil hondo," je ob tem dejal dirkač z bujno pričesko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.